USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Столтенберг пояснив, чому НАТО не може допустити перемоги Росії

29 Листопада 2022 13:06
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що у разі перемоги Росії у війні проти України світу доведеться сплатити ще вищу ціну, оскільки авторитарні лідери у різних країнах отримають "зелене світло" на застосування грубої сили.

Про це Столтенберг сказав 29 листопада на бухарестському форумі, організованому Інститутом Аспена, повідомляє Європейська правда.

"Ми усі платимо ціну за війну Росії проти України. Та ціна, яку ми платимо, – у грошах, тоді як ціна, яку сплачують українці, вимірюється кров’ю", – заявив генсек Альянсу.

"Якщо ми дозволимо Путіну перемогти, усі ми заплатимо ще вищу ціну на багато-багато років уперед. Адже тоді вивчений президентом Путіним урок та іншими авторитарними лідерами полягатиме у тому, що цілей можна досягати шляхом використання грубої сили. Вони будуть заохочені використовувати ще більше сили знову і знову. Це зробить наш світ ще небезпечнішим, а усіх нас – ще вразливішими", – зауважив він.

Читати ще: Шлях до ЄС і НАТО: Україна планує підписати в грудні декларації про підтримку з кількома країнами

За словами Столтенберга, саме тому довгостроковим безпековим інтересом НАТО є надавати підтримку Україні.

Водночас він наголосив, що у разі перемоги агресора у цій війні тривалий мир буде неможливим.

"Ми знаємо, що більшість воєн закінчуються за столом переговорів. Та те, що відбувається за столом переговорів, прямо пов’язано з тим, що відбувається на полі бою. Тож, щоб створити умови для тривалого миру, ми повинні упевнитись, що Україна переможе як суверенна незалежна держава. Ми повинні продовжувати надавати військову підтримку Україні", – заявив генсек НАТО.

Читати ще: Україна може вступити в ЄС без завершення війни, – Стефанішина

"Тож наш меседж з Бухаресту: НАТО підтримуватиме Україну стільки, скільки буде необхідно. Ми не відступимо", – наголосив він.

Як відомо, 29-30 листопада у Бухаресті відбудеться зустріч глав МЗС НАТО, на якій, як очікується, будуть ухвалені нові рішення для підтримки України.

Країни Балтії та Північної Європи вже оголосили, що на зустрічі закликатимуть союзників збільшити постачання зброї Україні.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба напередодні зустрічі міністрів країн-членів НАТО заявив, що країнам Альянсу необхідно терміново нарощувати виробництво зброї, оскільки без інвестицій у виробництво озброєнь неможливо перемогти на полі бою в довгостроковій перспективі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
МАКС Показати IP 29 Листопада 2022 13:51
Тому що НАТО прийдеться воювати з росією, а нащо воно їм поки є Україна, тому нас і не взяли в НАТО
Клава.. Показати IP 30 Листопада 2022 05:56
звичайно, раніше було приємніше загравати з застряглим на троні карликом, не помічати його військових злочинів на території СНД та у Сирії (його килимових бомбардувань, застосування заборонених видів зброї та методів війни, зходило йому з рук розхитування ЄС та наводнення його біженцями - це вивилось лише репетицією..(привіт близькозорій курці Меркель !)..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus