USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

НАТО оголосило про збільшення військової присутності у Східній Європі

24 Січня 2022 11:52
Північноатлантичний альянс оголосив про збільшення військової присутності у Східній Європі через загрозу нового російського вторгнення в Україну.

Про це йдеться у заяві НАТО, опублікованій у понеділок, 24 січня, на його офіційному сайті, пише Новое время.

«Я вітаю союзників, які надають додаткові сили НАТО. НАТО продовжить вживати всіх необхідних заходів для захисту всіх союзників, у тому числі шляхом посилення східної частини Альянсу. Ми завжди реагуватимемо на будь-яке погіршення ситуації з безпекою, у тому числі шляхом зміцнення нашої колективної оборони», – наголосив генсек Йєнс Столтенберг.

Країни альянсу переводять сили в стан готовності та направляють додаткові кораблі й винищувачі:

• Данія відправляє фрегат у Балтійське море і збирається направити до Литви чотири винищувачі F-16;

• Іспанія відправляє кораблі та розглядає можливість відправити винищувачі до Болгарії;

• Франція заявила, що готова відправити до Румунії війська під командуванням НАТО;

• Нідерланди з квітня направлять до Болгарії два винищувачі F-35 – вони будуть патрулювати повітряний простір, а також приведуть у готовність один корабель та наземні підрозділи.

Також як пише The New York Times з посиланням на власні джерела, президент США Джо Байден може відправити до країн Східної Європи тисячі американських військових. Також планується перекидання і авіації та флоту.

За даними видання, у суботу в Кемп-Девіді, резиденції президента США, представники Пентагону надали Байдену кілька пропозицій перекидання американських військових ближче до Росії у зв’язку з її агресивними діями. Ці варіанти передбачали розміщення від тисячі до 5 тисяч американських військових у країнах Східної Європи з можливістю збільшити їхню кількість в 10 разів у разі погіршення ситуації.

Очікується, що Байден ухвалить рішення вже цього тижня. Наразі він зважує ризики перекидання військових на тлі скупчення російських військ на українському кордоні. Поки що жоден із цих варіантів не передбачає розгортання американських військ на території України.

Як повідомляли раніше, Державний департамент США наказав сім’ям дипломатів та співробітників посольства евакуюватися з України. Самі ж працівники можуть це зробити за бажанням.

Британія також почала евакуйовувати деяких співробітників посольства в Києві.

Тим часом у Європейському Союзі поки не бачать причин для евакуації своїх дипломатів з України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 24 Січня 2022 12:31
Адекватна відповідь шизанутому ботоксу. Але смерть кощеєва (ботоксного) в млрд.$ що в банках США І ЄС. І вона, та смерть вже простягає руки до карлона бункерного.
Аноніму Показати IP 24 Січня 2022 13:37
Смерть путліна не змінить росію. Лише після її розчленування окремі її території візьмуть курс до цивілізації. Заодно і "наші" консерви остаточно протухнуть і заткнуться
Всезнайко Показати IP 24 Січня 2022 13:41
Замутять війну, повтікають, а ми будемо розгрібати
Да ну? до Всезнайко Показати IP 24 Січня 2022 15:08
А що війну ще не замутив пуйло? Проснись ваня, війна вже восьмий рік!
Аут до Всезнайко Показати IP 24 Січня 2022 15:11
Війська на кордони зігнав пуіло, шантажує світ пуіло, про війну з Україною заявляє пуіло, і ... вата проявляє чудеса мислення і логіки ... американці замутять війну ...? ДЕ ВАС ТАКИХ БЕРУТЬ НЕДОЛУГИХ, ЧИ СПЕЦІАЛЬНИЙ ВІДБІР НА НАЙБІЛЬШ ТУПІШОГО ПРОХОДИТЕ?
Всезнайко Показати IP 24 Січня 2022 17:23
Ви дурельки.
Ха Показати IP 25 Січня 2022 09:04
І стільки ботви набігло
Климкин Показати IP 25 Січня 2022 09:23
Спокойно, войны не будет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus