USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

НАТО уклало угоду з постачання боєприпасів на понад мільярд євро для підтримки України

23 Січня 2024 12:33
Війна в Україні – це «битва боєприпасів», попередив глава НАТО Єнс Столтенберг, оскільки альянс підписав угоду на суму 1,1 мільярда євро на закупівлю більшої кількості боєприпасів для своїх членів.

Про це пише FT.

«Збільшення виробництва боєприпасів є абсолютною необхідністю, щоб ми могли продовжувати надавати підтримку Україні», – заявив у вівторок генеральний секретар НАТО Столтенберг.

«За споживанням боєприпасів ми бачимо в Україні, за потребами ми бачимо. Нам необхідно нарощувати виробництво», – додав він.

Столтенберг виступив після того, як НАТО підписало контракт на «сотні тисяч пострілів» 155-мм артилерійських боєприпасів, які будуть розподілені між членами Альянсу для відправки в Україну або поповнення запасів, виснажених війною.

Читати ще: Фінляндія вироблятиме для України артилерійські боєприпаси

В ЄС обіцяють до весни виготовити один мільйон артилерійських снарядів для України. Про це повідомили прессекретар Єврокомісії з питань внутрішнього ринку, оборонної промисловості і космосу Йоханна Бернсель і представник із закордонних справ і політики безпеки Європейської комісії Петер Стано. Зокрема, як сказала Бернсель, в Єврокомісії впевнені, що річні виробничі потужності європейської оборонної промисловості досягнуть поставленої мети з виробництва одного мільйона снарядів.

Управління матеріального забезпечення оборони (FMV) Швеції підписало угоду з виробником боєприпасів Nammo. Воно направлено на збільшення виготовлення 155-мм артилерійських боєприпасів і посилення безпеки їх поставок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus