USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нацбанк пропонує дозволити власникам платіжних карток отримувати готівку у касах магазинів і кафе

18 Листопада 2019 09:57
Нацбанк виніс на громадське обговорення пропозицію дозволити власникам платіжних карток отримувати готівку з кас підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг.

«Відповідну пропозицію виніс на громадське обговорення Національний банк. Йдеться про можливість отримання готівки з кас підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг, що застосовують реєстратори розрахункових операцій (з відповідною реєстрацією). Це сприятиме зменшенню тінізації економіки, подальшому розвитку безготівкового сегменту та зростанню фінансової інклюзії громадян в цілому», — йдеться в повідомленні.

В НБУ додали, що такі норми містить також ухвалений Верховною Радою закон про внесення змін до закону по застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 18 Листопада 2019 12:00
Хто краще володіє інформацією, роз"ясніть мену дурному пенсіонеру, що це за нововведення буде.
Віктор до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 18 Листопада 2019 13:18
таке є по багатьох країнах І це зручно, коли треба готівка не треба бігати, шукати банкомат, який зазвичай іще й не має потрібних купюр
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 18 Листопада 2019 13:57
Я так гадаю "зі своєї колокольні", що НБУ не буде нав"язувати (буде пропонувати) магазинам чи супермаркетам видавати населенню готівку з банківських карток да і касарим це буде не вигідно та не зручно віддавати виручку чи дрібні гроші, чим здачу буде здавати. Поживемо років 5-10 побачимо. Завтра післязавтра цей європейський досвід ще у нас не запровадять так швидко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus