USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Навчальний рік розпочнеться з 1 вересня для школярів і першокурсників

3 Липня 2022 23:36
Новий навчальний рік розпочнеться з 1 вересня для школярів і першокурсників вишів.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав в інтерв’ю lb.ua.

«По-перше, ми його почнемо з 1 вересня для школярів і для першокурсників. Для старшокурсників ми попередні роки починали 15 серпня, так і почнемо цього року також. Це дасть нам змогу – в разі необхідності – зимою трохи розширити канікули. В школах ми готуємо ключові заходи безпеки. Важливо, щоб в усіх школах були сховища, щоб усе було візуалізовано, щоб були протоколи, щоб усі батьки могли ознайомитись, у всіх школах має бути тривожна кнопка», – сказав Шмигаль.

За його словами, КМУ працює з Нацгвардією і з поліцією для того, щоб була охорона, щоби всі діти проходили уроки безпеки, щоб знали й розуміли все необхідне. «Усі ці речі вже прописані, роздані, профільні міністерства займаються, обладміністрації також знають, комунікують і готують освітні заклади», – додав глава уряду.

Шмигаль наголосив, що така інформація є важливою для тих людей, які приймають рішення – повертатись чи не повертатись в Україну.

Раніше у Міносвіти повідомили, що для шкіл навчання розпочнеться з 1 вересня, вишам та коледжам рекомендовано розпочати заняття з середини серпня. Заклади вищої освіти, відповідно до законодавства, автономні, і остаточне рішення про початок освітнього процесу ухвалюватимуть ректори вишів, директори коледжів та вищих професійних училищ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1+1 Показати IP 4 Липня 2022 09:05
Цікаво буде
Юля Показати IP 4 Липня 2022 10:51
Рекомендую Шмыгалю и остальным начать учебный год с 1 сентября и обязательно отправить туда своих детей ,ну и чтобы убежища там были были не такие как в готелях к которым они привыкли ,а чтобы для их детей был обычный подвал с крысами .А я своими детьми дорожу и никакие Шмыгали мне не указ отправлять ребёнка во время войны в школу или нет ,да и отвечать за безопасность никто из них не будет, я не для этого растила своего ребёнка чтобы какие-то дядьки толкали на опасность моего ребёнка тем самым рискуя жизнями наших детей !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus