USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Навчати і навчатися під час війни: відбувся форум освітян Луцької громади

30 Серпня 2023 12:54
Освітяни Луцької громади зібрались на форум обговорити, як це навчатись під час війни та чи все готово для того, щоб дошкільнята дізнавались нове та були під наглядом вихователів, учні знову сіли за парти, а студенти зайшли в аудиторії.

Загалом підвели підсумки попереднього навчального року та визначили основні пріоритети на 2023-2024 роки, йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

«Зрозуміло, що ключові акценти, на які варто звернути увагу та які задекларовані Міністерством освіти і науки та нашим міським головою, – це безпеково-освітній простір, це початок організації освітнього процесу в звичайному форматі. Бо ми вже втомились від дистанційного чи змішаного формату. Всі заклади освіти готові до нового навчального року, а також – до опалювального сезону. Також всі без винятку заклади освіти в нас облаштовані власними укриттями або орендованими укриттями. Щодо підготовки до опалювального сезону, то наразі відбуваються певні роботи, але маємо надію, що до середини вересня справимося», – поінформував директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

Читати ще: «Рівень знань школярів не знизився». Головний освітянин Луцька – про навчальний рік під час війни, важливість знання історії та «бабуїна за парканом»

В окремих школах і садочках продовжать ремонтні роботи, якщо це не заважатиме навчальному процесу. У найближчому майбутньому розпочнеться масштабна добудова школи №13. Оновлення чекає на більшість освітніх закладів.

«Виконується капітальний ремонт харчоблоку закладу загальної середньої освіти №15, капітальний ремонт санвузлів НРЦ на суму майже 2,5 мільйона гривень. Також розроблена ККД і оголошено закупівлю на капітальний ремонт дахів закладів дошкільної освіти №2 і 29, виконуються роботи з поточного ремонту покрівлі закладів дошкільної освіти № 6, 30, 34 на загальну суму понад шість мільйонів гривень. Роботи планують виконати в серпні-вересні цього року», – зазначив головний освітянин Луцької громади.

Читати ще: Новий корпус зі спортзалом та їдальнею: у Луцьку нарешті добудують 13-ту школу

Зі слів Віталія Бондаря, на ремонтні роботи освітніх закладів громади станом на 1 серпня з міського бюджету було виділено та освоюється понад 25 мільйонів гривень.

Директор Луцького ліцею №10 каже, що до нового навчального закладу все підготовлено.

«Ті роботи, які були здійснені у літній період, допоможуть нам запросити учнів у наш навчальний заклад. Безумовно зроблено дуже багато: це і сховища, де діти будуть перебувати в разі такої потреби, це і навчальні класи, і коридори. Також ми зміцнили матеріальну базу. Працюватимемо в очному форматі, тобто всі учні будуть перебувати безпосередньо у навчальному закладі. Ми до цього готові», – наголосив директор Луцького ліцею №10 Олег Михальчук.

Тож з новими силами освітяни Луцька виховуватимуть і навчатимуть молоде покоління та вестимуть дітей до нових здобутків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus