USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Найбільше ягоди – у маневицьких лісах: як на Волині заготовляють журавлину

23 Листопада 2023 06:41
Переробкою журавлини волинські лісівники практично закривають ягідний сезон. Навіть у морозну пору журавлина ще придатна для збору. Проте найкращий період для цього – вересень-листопад.

Як повідомляє Поліський лісовий офіс, головним виробником продукції з журавлини є консервний цех філії «Маневицьке лісове господарство» ДП «Ліси України».

Саме на Маневиччині зосереджені головні запаси ягоди, адже ареал її зростання – сирі хвойні ліси, заболочені низини, старі торфовища.

На території державного лісового фонду філії «Маневицьке лісове господарство» ягідники розміщені нерівномірно у Ново-Червищанському, Карасинському, Галузійському лісництвах. Ліміт на ягоду становить 100 тонн, а збирають в середньому 200 кг журавлини.

Читати ще: Щодня приходять до годівничок: кого можна побачити у лісах Волині

Журавлину можна збирати два або навіть три рази на рік. Вересень – перший та основний сезон збору. У цей час ягода до кінця ще не дозріла, вона тверда і пружна, має яскраве забарвлення.

Листопад – другий сезон збору ягоди. Пізно восени, після перших морозів ягода повністю дозріває, стає навіть більш корисною та смачною, хоча і зберігає свою оригінальну кислинку.

Третім сезоном збору журавлини є рання весна. Саме в цей час ягода вважається остаточно дозрілою. Ягоди ще можна знайти під снігом, хоча вони втратили значну частину запасів вітаміну С. Проте є і перевага – вони стали солодкими. Термін зберігання такої журавлини значно менший та поступається тим плодам, які зібрані восени. Відмінність цих ягід – здатність зимувати на рослині, морозами ягода не пошкоджуються.

Не менше можна розповісти і про корисні властивості ягоди. А придбати еко-продукцію з волинських лісів можна через інтернет-магазин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus