USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Найбільше в Україні: на Волині відкрили 207 проваджень через підроблені ПЛР-тести та сертифікати вакцинації

19 Жовтня 2021 12:41
Правоохоронці лише за один тиждень виявили близько 200 підроблених сертифікатів вакцинації та тестів на COVID-19. Загалом поліцейські провели 35 обшуків. Найбільше кримінальних проваджень за фактами підробки тестів та сертифікатів відкрили на Волині.

Над виявленням шахрайської діяльності щодо COVID-документів працюють Міністерство охорони здоров’я, Міністерство цифрової трансформації та Нацполіція. Про це заявив голова поліції Ігор Клименко 18 жовтня, пише 24 канал.

«Оскільки вакциновані та протестовані громадяни мають певні привілеї під час карантину, з’являється попит на підроблені COVID-документи», – пояснив Клименко.

Лікарів, що підробляли документи, виявили у Дніпропетровській та Черкаській областях, а також у Києві.

Упродовж тижня 11 – 17 жовтня правоохоронці вилучили понад 70 міжнародних сертифікатів про вакцинацію та близько 100 ПЛР-тестів. Крім того, вони заблокували 2 телеграм-канали, через які здійснювали замовлення.

Лише за 7 днів поліцейські розпочали майже 90 кримінальних проваджень за фактами підроблення результатів ПЛР-тестів та сертифікатів вакцинації. Більшість з них виявили прикордонники, коли перевіряли документи людей при перетині кордону.

Загалом з початку року відкрили понад 730 проваджень за аналогічними фактами. Найбільше:

– на Волині – 207,

– в Києві – 98,

– у Рівненській та Львівській областях – по 75.

Суди першої інстанції упродовж місяця ухвалили понад 10 обвинувальних вироків за фактами придбання та використання підроблених сертифікатів вакцинації. Винних осіб вже оштрафували.

До речі, Клименко нагадав, що кримінальну відповідальність будуть нести і ті, хто підробляє документи, і ті, хто їх використовує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Палишук Показати IP 19 Жовтня 2021 16:01
А кіко то коштує ?
Айболить Показати IP 19 Жовтня 2021 16:30
Всіх, кому підробляли вакцинувати згідно підроблених документів!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus