USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні за підробку COVID-сертифіката покарали першого лікаря

4 Жовтня 2021 21:08
Суд виніс перший вирок лікарю за підробку COVID-сертифікатів. Медик рік не зможе працювати за фахом і повинен заплатити штраф.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, пише УНІАН.

Президент Володимир Зеленський провів селекторну нараду з питань протидії пандемії COVID-19. В ході якого розглянули ряд питань, пов’язаних з вакцинацією від коронавірусу і його поширенням в Україні.

Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що за тиждень провели 13 обшуків і відкрили 12 кримінальних проваджень через підробку COVID-сертифікатів. При цьому він вказав, що вже є перше рішення суду щодо лікаря.

«Також вже є перше судове рішення про стягнення штрафу в розмірі 34 тисяч гривень з лікаря з Павлограда Дніпропетровської області та позбавлення права діяльності за фахом на один рік», – йдеться в повідомленні.

Чим загрожує підробка COVID-сертифікатів

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін нагадав, що внесення будь-якої інформації в електронну систему охорони здоров’я можна відстежити. За його словами, влада опрацьовує сайти, Telegram-канали, Facebook-групи, де поширюється інформація про покупку covid-сертифікатів.

При цьому він вказав, що ведеться приблизно 300 кримінальних проваджень за такими випадками. МОЗ також ініціювало урядові зміни до Кримінального процесуального кодексу з метою підвищення відповідальності за підробку документів про вакцинацію, сертифікатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus