USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найоригінальніші в Україні: луцькі ялинки – у топ-10 новорічних красунь країни

29 Грудня 2021 13:04
Державне агентство розвитку туризму України склало топ-10 новорічних ялинок України і запропонувало проголосувати та обрати найкращу, пише УНН.

У ці дні новорічна ялинка – головна прикраса українських міст. ДАРТ вирішило зробити свій топ найкрасивіших ялинок країни. Надихайтеся новорічним настроєм та голосуйте за ту, до якої плануєте свою мандрівку. Вибираймо найкращу! Голосуємо тут», – вказали у ДАРТ.

Отож, топ ялинок від Держтуризму має такий вигляд.
Київ

Цього року столицю прикрашає штучна ялинка 31 метр заввишки. Вона оздоблена двадцятьма тисячами кульок червоного та золотого кольорів. Яскрава гірлянда завдовжки 10 кілометрів утворює над деревом купол, який мерехтить червоними, білими та помаранчевими вогниками. А поряд облаштовано найбільший у Європі вертеп.
Львів

У місті Лева встановили живу 17-метрову ялинку, яку місту подарував 85-річний Василь Козленко – це дерево росло у нього на подвір'ї 35 років. Традиційна локація – на площі перед Оперою. Цьогоріч вперше міська влада радилася з художниками, аби дотриматися єдиного стилю під час оформлення новорічної красуні. У результаті оздобили традиційними прикрасами, які здавна використовували на заході України – різдвяними «павуками» та ромбами.
Дніпро

Головна ялинка Дніпра – штучна, заввишки 20 метрів і, мабуть, найдорожча в Україні, адже на її встановлення та прикрашання з бюджету міста витратили 12,5 мільйона гривень. Ялинку встановили на Європейській площі та прикрасили прозорими і золотистими кулями.
Одеса

Цієї зими Думську площу Одеси і головну ялинку міста прикрасили святковою ілюмінацією в морському стилі. На неї витратили більш ніж 2,5 мільйона гривень з громадського бюджету. Верхівку ялинки прикрашає великий дванадцятикутник у вигляді кристала, який освітлює шлях мандрівникам.

Читати ще: Авторські витинанки та величезне панно: Луцьк прикрасили до новорічних свят. Фото
Луцьк

Головна ялинка Волині, мабуть, найоригінальніша з-поміж усіх в Україні. Адже тут у святкову ілюмінацію традиційно вбирають відразу тріо ялинок, які ростуть поряд. На них цього року повісили 150 іграшок і понад 200 гірлянд.
Вінниця

Цього року 28-метрова вінницька ялинка має нові іграшки та ілюмінацію. Дерево прикрасили великими бурульками та 3D кулями, які світяться, а також квітами золотавого, срібного й синього кольорів.
Ужгород

На цьогорічні свята міськрада придбала нову штучну 18-метрову ялинку. Обновка обійшлася місту трохи менш як у мільйон гривень. Дерево вбране у кульки білого, срібного і золотого кольорів, а також прикрашене ілюмінацією жовтогарячих барв.

Читати ще: Авторські витинанки та величезне панно: Луцьк прикрасили до новорічних свят. Фото
Херсон

Головна ялинка міста, яку також можна вважати і головною українською ялинкою окупованого Кримського півострова, заввишки 18 метрів. На ній три з половиною кілометри гірлянд та близько пів тисячі ялинкових прикрас, 45 із яких мають власну підсвітку.
Запоріжжя

Як майже у всіх містах України, тут святкове дерево – штучне. Але не менш красиве. Цього року ялинку, яка височіє на 22 метри, оформили у європейському стилі, витративши на нові іграшки та гірлянди близько двох мільйонів гривень. А ілюмінація, яку використовували у попередні роки, тепер прикрашає інші новорічні локації Запоріжжя.
Харків

Головна новорічна ялинка Харкова є однією з найвищих в Україні – 40 з половиною метрів. Зібрана вона з окремих деталей та підсвічена світлодіодними лампами. Ілюмінація на ялинці працює в денному та нічному режимах. Загалом у ній задіяно 50 тисяч світлових елементів, є також анімаційні картинки. Штучне дерево прикрашають кілька тисяч куль з глянсового пластику, завитки, які зображають морозні візерунки, та 50 великих куль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
К.лучанин Показати IP 29 Грудня 2021 13:28
Пригадалось , що деякі активісти та місцеві чиновники міськради хотіли позрізати ялинки бо це мовляв, не вписується в концепцію реконструкції театрального майдану. Чогось мені здається, що цим топовим ялинам недовго залишилось жити. В Луцьку дуже багато концепцій лобіюють. Деякі сумнівні є.0
Анонім до К.лучанин Показати IP 29 Грудня 2021 13:41
Якщо здається, то перехристись. Бо це нечиста сила. А ялинки як стояли, так і стоятимуть.
К.лучанин до Анонім Показати IP 29 Грудня 2021 14:32
Ну що ти плетеш , якщо не курсі питання? Таке питання вирішувалось. Я не за те ,щоб їх зрізати! Втямив дописувачу! Ці ялини будуть підліковувати від зараження хворобами. Це те прозвучало останнім часом. Лучанам ялини дуже подобаються.
ЗнайЮ Показати IP 29 Грудня 2021 17:10
А дійсно в нас оригінально виглядає, і не так як в всіх.
Дідо Показати IP 30 Грудня 2021 11:52
Дякуючи комунякам маємо ялинки в центрі. Ги.
Гисторик до Дідо Показати IP 30 Грудня 2021 21:44
Ти про яких комуністів, хрич?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus