USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Найскандальніші обкладинки журналів. ФОТО

4 Вересня 2012 11:39
Скандали продаються. Причому, добре. У безперервній боротьбі на ринку журналів, де обкладинка грає величезну роль, ці обкладинки журналів побили всі рекорди.

Про це пише bigpicture.ru.

Хоча всі ці обкладинки викликали багато суперечок із різних причин, всі вони привернули до себе увагу громадськості. А залишили вони негативне чи позитивне враження, вирішувати читачам.

1. Адольф Гітлер: Особистість року, 1938 рік, журнал «Time».

Обкладинка викликала багато суперечок з цілком зрозумілих причин. «Особистість року» ‒ це номер «Time», який виходить раз на рік і присвячений людині, групі осіб або ідеї, які «добре це чи погано, найсильніше вплинули на події року». Ось вирізка з журналу: «29 вересня 1938 відбулася важлива подія ‒ чотири політики зустрілися в Мюнхені, щоб перемалювати карту Європи. Трьома з них були премʼєр-міністр Великобританії Невілл Чемберлен, премʼєр Франції Едуар Даладьє і диктатор Беніто Муссоліні з Італії. Але, як це не дивно, головною фігурою в Мюнхені був Адольф Гітлер».

2. Оголена і вагітна Демі Мур, серпень 1991 року, журнал «Vanity Fair»

Її знімала знаменита фотограф Анні Лейбовіц. Демі Мур стала першою знаменитістю, яка зʼявилася на обкладинці журналу оголеною і вагітною. Тоді їй було 28, вона ще була заміжня за Брюсом Віллісом, і вони чекали на їхню другу дитину в цьому ж місяці. Знамениту позу пізніше копіювали інші зірки, серед яких ‒ Сінді Кроуфорд, Брітні Спірс і Джесіка Сімпсон.

3. Джон Леннон і Йоко Оно, 1980 рік, журнал «Rolling Stone»

Ще більш культовим стало інше фото Анні Лейбовіц для обкладинки журналу «Rolling Stone» з Джоном Ленноном і Йоко Оно. Мабуть, спочатку Лейбовіц хотіла зняти одного Леннона, але він наполіг на присутності дружини. Це фото було зроблено за кілька годин до вбивства Леннона в Нью-Йорку 8 грудня 1980 року.

4. «Бог мертвий?» ‒ Журнал «Time», 8 квітня 1966


Цей заголовок «Чи помер Бог?» багатьом здався образливим. У статті обговорювався радикальний рух «Смерть Бога», який зʼявилося в 1960-их. Це також був перший випадок, коли на обкладинці використовувався тільки заголовок, без фото. Через цю обкладинку в редакцію журналу надійшло найбільше листів за всю історію його існування.

5. Перша афро-американка на обкладинці журналу «Playboy» в 1971 році.

Дарін Стерн стала першою афро-американкою, яка зʼявилася на обкладинці журналу «Playboy». Фото зробив Річард Фіглі, на той час рішення взяти на обкладинку журналу темношкіру модель було рідкісним.

6. Тюремний знімок О.Джея Сімпсона, журнал «Time», 27 червня 1994.

У 1994 році футболіста О.Джея Сімпсона звинувачували у вбивстві своєї дружини Ніколь Сімпсон і її друга Рональда Голдмана. Цю справу називали однією з найбільш «оприлюднених» в американській історії. Проблема з обкладинкою журналу полягає в тому, що редакція нібито зробила О.Джея більш темним і лиховісним, ніж він є насправді. Незмінений знімок був опублікований на обкладинці «Newsweek» (нижче).

7. Сімейство Обама, журнал «The New Yorker», 21 липня 2008.

Скандальна обкладинка ‒ малюнок художника Баррі Блітта, який в сатирі представив страхітливу тактику і дезінформацію, які використовувалися у передвиборчій кампанії Обами.

8. Елен Дедженерес, журнал «TIME», 14 квітня 1997.

У той час обкладинка із заявою «Так, я лесбіянка» та ще від телевізійної знаменитості була більш ніж скандальною. Після цього багато телеканалів вирішили прибрати з ефіру передачі Елен Дедженерес. На той час вона була єдиною провідною ведучою, хто не побоявся зізнатися у своїй гомосексуальності.

9. «Спійманий у петлю», журнал «Golfweek», 19 січня 2008.

Скандальна обкладинка журналу «Golfweek» вийшла після того, як кореспондент Келлі Тілгман розкритикував Тайгера Вудса під час транслювання турніру 4 січня 2008 року. На жарт співведучого Ніка Фалдо про те, що молоді гравці повинні «обʼєднатися проти» Вудса, Тілгман відповів: «І влаштувати йому самосуд в темному провулку». Обкладинку журналу зі статтею на цю тему так розкритикували, що редактор звільнився на наступний день.

10. Фото смерті Майкла Джексона ‒ журнал «OK! Weekly», червень 2009 року.

Громадськість розкритикувала журнал за цю нібито останню фотографію Майкла Джексона за життя. Нібито вона була куплена за 500 000 $ і зʼявилася в «офіційній» колонці журналу. «Ця фотографія не повинна залишити людей байдужими, ‒ заявила редактор журналу Сара Івенс на свій захист. ‒ Цей знімок віддає данину великій людині, але також нагадує про те, що він був ексцентричним і вів спірний спосіб життя».

11. Принцеса Діана на обкладинці «Newsweek», 4 липня 2011.

На цій скандальній обкладинці журналу «Newsweek» зображена принцеса Діана, «перенесена» на обкладинку за допомогою компʼютерних технологій, поряд зі справжнім фото Кетрін Міддлтон. Діана загинула в автокатастрофі в 1997 році, в 2011 році їй було б 50. У квітні 2011 року Кетрін Міддлтон вийшла заміж за старшого сина Діани принца Вільяма.

12. «Якщо ви не купите цей журнал, ми вбʼємо цю собаку», журнал «National Lampoon», січень 1973.

Хоча обкладинка не така скандальна, як попередні, вона схвилювала громадськість своїм яскраво вираженим натяком на жорстоке поводження з тваринами. До того ж, це не фотомонтаж, тому цей знімок так стривожив багатьох.

13. А це інтерпретація вищезгаданої обкладинки тільки тепер з журналом «Texas Monthly» і віце-президентом Діком Чейні. «Якщо ви не купите цей журнал, Дік Чейні вистрілить вам в обличчя». Обкладинка обіграла невдалий інцидент, що трапився з віце-президентом на полюванні.

14. Перший президент-гей, «Newsweek», 21 травня 2012.

На цій обкладинці над головою президента США Барака Обами красується німб, що символізує заступництво президента гей-спільнот і просування одностатевих шлюбів. Автор статті припустив, що, можливо, президент і сам гей?

15. Брітні Спірс, журнал «Rolling Stone», квітень 1999.

До того як стати мішенню для папараці, Брітні Спірс була «королевою підлітків». Принаймні, так її назвав журнал «Rolling Stone» у своєму номері в квітні 1999 року. У той рік багато хто вважав, що цей образ занадто дорослий і сміливий для 17-річної дівчини.

16. Силует веж-близнюків, журнал «The New Yorker», 24 вересня 2001

Арт Шпігельман створив цю обкладинку для журналу «The New Yorker», в якому він працював 10 років, але з якого звільнився через кілька днів після теракту 11 вересня. Спочатку обкладинка здається зовсім чорною, але, придивившись, можна побачити силует хмарочосів підірваних 11 вересня 2001. Обкладинка отримала загальне схвалення і потрапила в список 40 найкращих обкладинок в історії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
kotyk Показати IP 4 Вересня 2012 14:10
класно
Лучанка Показати IP 4 Вересня 2012 16:08
найгарніша обкладинка-Демі Мур вагітна,дуже гарна, от що таке вагітні жінки)))
вчитель Показати IP 4 Вересня 2012 21:04
супер стаття!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus