USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Назвали альтернативу тотальному локдауну в Україні

4 Грудня 2020 08:15
Дозволити уникнути повного локдауну в Україні можна за допомогою дотримання маскового режиму й соціальної дистанції.

Таку думку висловив лікар, президент асоціації анестезіологів Сергій Дубров в ефірі ток-шоу «Право на владу», повідомляє УНІАН.

«Свідомість громадян України в дотриманні маскового режиму, дотриманні соціального дистанціювання дозволили б уникнути локдауну», – зазначив він..

Лікар додав, що в розвинених країнах досить великі штрафи за порушення епідемічних вимог. Для зменшення кількості хворих на коронавірус, за його словами, потрібно заборонити масові скупчення людей.

«Заборонити святкування масові, до яких ми звикли. Думаю, один рік слід перетерпіти і утриматися від цього, бо не завжди хвора людина знає, що вона хвора. Є безсимптомний перебіг захворювання. І навіть до початку клінічних симптомів людина може бути небезпечна контагіозна, небезпечна для оточуючих. Мене, чесно кажучи, дуже дратують ті люди, які категорично відмовляються носити маску, категорично відмовляються дотримуватися елементарних заходів. У масці важко дихати? У масці не важко дихати, якщо маску міняти, якщо маска не носиться два місяці, ті пори в тканини не забилися. Абсолютно спокійно можна ходити в масці», – зазначив лікар.

Оптимальним періодом для введення локдауну з економічної точки зору Дубров назвав кінець грудня – на два-три тижні.

Також Дубров припускає, що з точки зору економіки краще вводити локдаун з кінця грудня протягом двох-трьох тижнів.

«Я не економіст, я лікар – тут мені важко говорити. Транспорт – знову ж таки, дотримуючись правил протиепідемічних в транспорті, це було б безпечно. Якщо маршрутка набивається повна, не закриваються двері, і частина людей тримає маску на підборідді або під носом, знову-таки, це небезпечно і такого бути не може», – додав він.

Як повідомлялося,

в Україні можуть ввести жорсткий карантин вже в грудні. Відомі можливі терміни нових обмежень.

Прессекретар президента України Юлія Мендель розповіла, що можливість введення локдауну у країні є, проте його дата поки невідома.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов заявляв, що не хотів би введення повного жорсткого карантину на новорічні свята.

3 грудня ЗМІ повідомили, що Кабінет Міністрів України розглядає варіант введення локдауну на три тижні після Нового року з 2 по 21 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
волиняка Показати IP 4 Грудня 2020 09:25
Про яку свідомість мова коли у маршрутках половина з масками на бороді, а декілька і взагалі без них, водій зауважень не робить, а то і сам без маски! Це один повсякденний приклад, про що ще говорити?! Охоронці у маркетах бояться зайвий раз зауваження зробити! А хто контролює виконання і штрафує? :) А ви про якусь свідомість...
Анонім до волиняка Показати IP 4 Грудня 2020 10:20
Я не користуюся громадським транспортом, ходжу пішки, не їжджу на ліфті(навіть з торбами),можу біля 15 км за день находити, всім раджу - це просто звичка вироблена роками.Більшість лучан можуть так робити, якщо не лінуватися. Останнім часом, правда, дратує велика кількість авто, а відповідно і вихлопних газів.
1+1 Показати IP 4 Грудня 2020 11:18
Ідіть в ду**,в нас ДЕМОКРАТІЯ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus