USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Локдаун в Україні: у МОЗ уточнили, що можна продавати в магазинах

8 Січня 2021 21:50
Упродовж дії посилених карантинних обмежень, які діятимуть в Україні з 8 до 24 січня, забороняється діяльність побутових магазинів. Решта можуть торгувати винятково продуктами харчування та товарами першої необхідності.

Про це повідомляє Кабінет міністрів, пише Новое время.

Зокрема, забороняється діяльність побутових магазинів. Водночас інші магазини можуть торгувати лише товарами, що належать до таких категорій:

- продукти харчування;

- лікарські засоби;

- вироби медичного призначення;

- засоби гігієни;

- засоби зв’язку;

- ветеринарні препарати;

- корми, насіння;

- засоби захисту рослин;

- побутова хімія;

- друкована преса.

Читайте також:

Зазначається, що все це можна продавати на торговельних площах, не менше як 60% яких призначено для торгівлі такими товарами, а також пальним. Продаж інших груп товарів дозволяється лише шляхом адресної доставки замовлень.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, що головною метою жорсткіших карантинних обмежень є зменшення мобільності людей та, як наслідок, запобігання інфікуванню коронавірусом.

Він пояснив, що іграшки, одяг, взуття, посуд тощо не є товарами першої необхідності, але під час першого суворого карантину їх наявність у супермаркетах призводила до того, що люди їхали до маркету виключно за іграшками, одягом чи посудом, а не за продуктами.

Через це, за словами Ляшка, збільшувалася мобільність та порушувався принцип карантинних обмежень.

Очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов уточнив, що постанова Кабміну не стосується роботи кіосків, тож там можуть продовжувати продавати сигарети, каву та батарейки.

Степанов пояснив, що таке рішення ухвалювалося, оскільки ризики інфікуватися на відкритому повітрі значно менші, ніж у приміщенні. А відсутність супутніх товарів у продуктових магазинах, на його думку, значно зменшить кількість відвідувачів, які приїжджають за побутовими товарами, а не за продуктами харчування.

Глава МОЗ також додав, що під заборону не потрапляє продаж тютюнових виробів у супермаркетах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 9 Січня 2021 00:06
Почему у нас во власти идиоты? Главный санитарный врач Виктор Ляшко заявил, что лампочки носки, колготки, батарейки, книги – это не первая необходимость, поэтому их запретили продавать. Зато АЛКОГОЛЬ – это крайняя необходимость, ведь его разрешили продавать. Что ещё людям делать в 4-х стенах, когда работы нет, деньги заканчиваются, цены и тарифы растут. Конечно напиваться, чтобы забыть весь этот п@здец. Правительство не проработало кейс локдауна, так как знало, что его перенесут, поэтому столько «ляпов» и идиотизма. Локдаун ввели, так как этого кое-кто сильно желал.
Ігор луцький Показати IP 9 Січня 2021 09:18
На свіжому повітрі менше шансів заразитись.Значить завтра поїду на пасаж.
Наталія Показати IP 10 Січня 2021 11:29
Не бачила, щоб в супермаркеті хтось купляв виключно іграшки, одяг чи посуд, ще й спеціально їхали для цього, все рівно беруть ще щось із продуктів. Видно, що Ляшко по супермаркетах не ходить. Зате Ляшка не хвилюють права споживачів, які за доставку платитимуть більше, ніж за товар. І замість того, щоб стояти лише в одній черзі в супермаркеті, будуть стояти ще в черзі в Новій пошті. А як щодо канцелярії, зошити і ручки це не предмети першої необхідності? Школярам все теж через Нову пошту замовляти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus