USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Назвали ім’я загиблого в Альпах українського альпініста

21 Серпня 2017 18:11
Стало відоме ім'я українського альпініста, який у суботу, 18 серпня, загинув у французьких Альпах. Вихідними дипломати з'ясовували усі подробиці смерті українця.

Наразі відомо, що чоловікові 42 роки. Він був одеситом. Звати його Павло Петриченко. Він не був членом жодного альпійського клубу, передає ТСН.

Спершу по допомогу в організації сходження на Монблан українець просив у турагенства. Та згодом вирішив скористатися послугами місцевого гіда. Знайомі альпініста пишуть, врешті Павло вдався до екстремальнішого варіанту. На місці познайомився з поляком й на гору пішли удвох із ним.

Сходження чоловіки почали у п'ятницю. Й начебто усе йшло успішно. Та раптово здійнялася хуртовина. Поляк повернувся назад, до аварійного пункту-прихистку. Українець вирішив продовжити шлях далі. У критичний момент устиг подати сигнал тривоги. Через негоду рятувальники вчасно йому допомогти не змогли. Ґвинтокрили здійняли вгору лише на наступний день, коли хурделиця вщухла.

Тіло альпініста знайшли на висоті близько 4 тисяч метрів. Серед версій, вночі, рятуючись від завірюхи, він міг зірватися зі скелі. До підкорення вершини йому не вистачило десь близько 800-900 метрів. Рятувальники кажуть, найімовірніше, снігова заметіль засліпила альпіністові очі. Він збився зі шляху, втратив орієнтири.

Монблан – найвища вершина у західній Європі. Й одна з найнебезпечніших. Щороку вона манить тисячі альпіністів. Лише за останні три тижні ці альпійські схили забрали життя ще п'ятьох людей - француза, чеха, південнокорейця та двох німців. Безвісти зник японець. Щороку ж на Монблані гине близько сотні людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus