USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Назвали імовірну причину появи неприємного запаху в Луцьку

5 Червня 2023 11:58
Ймовірним джерелом неприємного запаху в Луцьку назвали підприємство «Біо Пек» на території Гнідавського цукрового заводу.

На розширеній нараді міський голова Ігор Поліщук звернув увагу присутніх на те, що збільшилась кількість звернень щодо неприємних запахів у нашій громаді. Особливо потерпають вулиці Львівська, Володимирська, район Цукрового заводу та ЛПЗ, повідомили у міськраді.

За словами виконувача обов’язків начальника відділу екології міської ради Олега Гелети, завод «Біо Пек» перед тим, як призупинити роботу, мив ємності. Ці відходи опинилися у їхній каналізації й потрапили на поля фільтрації. На даний час направлені листи до Боратинської громади, Держпродспоживслужби та до Державної екологічної служби у Волинській області для реагування та вжиття відповідних заходів. До 9 червня перевірчі органи мають проінформувати міську раду.

«У нас була проблема з заводом, що виробляє біоетанол, ще у 2017-2018 роках. Частково це було й у 2019 році, потім це припинилося. Зараз знову багато скарг надходить з сіл Баїв, Гірка Полонка, Полонка та інших населених пунктів, які знаходяться у Боратинській громаді. Якщо завод не наведе лад зі своїми викидами та неприємними запахами й буде заважати нормальному життю людям нашої громади, жителям Боратинської громади, то у нас є усі абсолютно дієві та законні методи заблокувати роботу цього заводу. І до тих пір, поки питання з неприємними запахами не буде вирішено. Ми не збираємося терпіти це неподобство зі сторони Гнідавського цукрового заводу. Завод зареєстрований на території Боратинської громади, його відстійники знаходяться теж там, тож нехай і ця громада долучається до вирішення проблеми», – наголосив міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Біо Пук Показати IP 5 Червня 2023 12:04
Скільки років вже цей запах? А у вас все ймовірно? Ви там що? Під наркотою всі!?
Лучанин Показати IP 5 Червня 2023 12:23
Знов за рибу гроші ! Так шо зробила міська влада, щоби не страждали лучани ? Анічогісінько ! Як було так і є, як смерділо - так і смердить в Луцьку далі ! Підійдіть до філармонії зі сторони Глушця і нюхати не треба - навезли землі із відстойників і смердить, як біля гноєсховища ! Музика і гній !
джем Показати IP 5 Червня 2023 13:05
Відверто людей тримають за дурнів. Кожного літа який вже рік підряд, і все причину знайти не можуть.
Ахаха Показати IP 5 Червня 2023 13:06
Знову "Біо Пук" напукав чи може все таки з очисних смердить?
Анонім Показати IP 5 Червня 2023 13:36
Гамно
скептик Показати IP 5 Червня 2023 14:33
поки з баївських відстійників не повивозять все те гі"но, смердіти буде, особливо влітку
Клава Показати IP 5 Червня 2023 14:33
Основная причина сморіду - об'єкти КП "ЛУЦЬКВОДОКАНАЛ ". Палиця трохи рухав процесс боротьби з говнецом. А зараз ні спросу немає ні відповідальності керівників. Усе списують на Военный стан.
Виборці - ніс за віт Показати IP 5 Червня 2023 15:08
А зато інтерв'ю того "діректора - гіменюка з ВодокАналу" - на весь розворот газети, на п'ятдесят сторінок, з обіцяними мільйонними грантами-інвестиціями, фотосесіями і селфі із собою любимим на фоні подарованої якоїсь січкарні зі шнеками - і ШО ? Як смерділо так і смердить ! Видно, шо причину смороду треба шукати всетаки у Водоканалі і міськраді !
Лучанин Показати IP 5 Червня 2023 15:09
А те що в центрі смердить постійно, то як з цим бути? Ні, не тільки влітку, а цілий рік, просто влітку трохи більше. А ще в опалювальний сезон спалюють для обігріву невідомо що, голова болить постійно, а от спалювати листя, як усе життя, вже не можна. Так що, з тим сморідом хтось буде щось робити?
Хз Показати IP 5 Червня 2023 15:22
Заносять дипломати, от і ніхто не хоче шукати
Кларксон Показати IP 5 Червня 2023 16:10
Зате, грьобані острівці безпеки поставили, щоб швидкій "легше" проїхати було.
Лучанка Показати IP 5 Червня 2023 17:20
Закрийте врешті-решт того Макару і того Галькевича з його заводом!!!
Підпільник Кіндрат Показати IP 5 Червня 2023 21:40
На цукров. скоро буде новий "орднунг", не хвилюйтесь, все буде ляля !!))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus