USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За поширення смороду Гнідавський цукровий завод оштрафували на 425 гривень

23 Липня 2019 12:37
Завод встиг засипати одну з карт полів фільтрації, куди здійснювали скиди меляси, однак держпродспоживслужба змогла накласти на нього штраф у сумі лише 425 гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 23 липня.

Як повідомив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Назар Орел, за письмовим зверненням Гнідавського цукрового заводу та ТзОВ «БіоПЕК» з 9 до 15 липня здійснювали позапланову перевірку дотримання вимог санітарного законодавства на підприємствах. Залучили лабораторію для відбору зразків на межі санітарно-захисної зони полів фільтрації.

Йдеться про 12 замірів атмосферного повітря на вміст аміаку і сірководню, виявили перевищення граничної концентрації шкідливих речовин в повітрі у 1,8 рази за 90 метрів від полів фільтрації до дачної забудови масиву «Світанок». Заміри здійснювали 10 липня. Виявлене перевищення було порушенням чинних санітарних правил планування та забудови населених пунктів і підставою для накладення на Гнідавський цукровий завод штрафу та винесення припису щодо усунення причин та умов, які сприяють порушенню законодавства.

12 липня отримали лист від Луцької міськради і копії протоколів досліджень, які здійснювала лабораторія на замовлення міськради 9 липня. Результати свідчили про перевищення вмісту аміаку, сірководню та оцтової кислоти у тій самій точці, де робила заміри держпродспоживслужба.

Це стало підставою винесення голові правління цукрового заводу припису. На виконання припису підприємство розробило план заходів щодо усунення забруднення атмосферного повітря. Припинили експлуатацію полів фільтрації і скиди на них стічних вод. Передбачили також рекультивацію полів. Наразі з трьох карт, на які здійснювали злив меляси, одну повністю засипали шаром ґрунту, наступну майже на третину встигли засипати. Підприємство, зі слів чиновника, продовжує заплановані роботи з рекультивації.

Своєю чергою, члени комісії піддали сумніву ефективність діяльності держпродспоживслужби у сфері проблеми поширення смороду у місті, штраф у розмірі 425 гривень, який наклали на підприємство-порушник, назвали знущанням.

«ККД ваш дорівнює нулю», – заявив депутат Ігор Лех.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
смердюк Показати IP 23 Липня 2019 12:41
підприємство за межами Луцька, а всю роботу проводить міська рада. Ганьбища обласним статистам!
росін олексій Показати IP 23 Липня 2019 12:47
Орлу не смерділо поки Ігор Палиця копняка не дав до роботи??? Дармоїди!!!
Лучанин Показати IP 23 Липня 2019 13:02
Певно Держпродспоживслужбі добре платять ті смердуни. Уявляю скільки дав грошей біопек за дозволи на відкриття. На них на всіх треба кримінал завести, бо це вже зговор і диверсія проти лучан та міської влади!!!
скептик Показати IP 23 Липня 2019 13:20
«ККД ваш дорівнює нулю» це КаКаДу всієї влади починаючи з 1991 року
Микола Показати IP 23 Липня 2019 13:27
Ще один такий штраф і Гнідавський цукровий піде по світу з торбою. Держспоживслужбі респект!
ДПЗ Показати IP 23 Липня 2019 13:36
Ну нехай бувший губернатор Савчук нічого не робив, він не місцевий, йому до лампочки були наші проблеми, а зараз областю керує його зам Кірічук! Може його мор*ою макнути, щоб йому нарешті засмерділо як нам? Якщо ОДА не може нічого зробити, то хай н@х звільняються!!!!!
Їван Показати IP 23 Липня 2019 14:11
Ото-то впаяли ! Завод впав в турбулентність після таких штрафних санкцій ! Є загроза банкрутства, бо збіднів на мішок цукру ! Нех знають !
Навуходоносор до Їван Показати IP 23 Липня 2019 19:52
Не на мішок, шановний, а на 0,69 мішка!
Адвокат Показати IP 23 Липня 2019 15:56
Нехай подають на апеляцію!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus