USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Набрид сморід: Гнідавський цукровий завод хочуть обладнати сучасними очисними спорудами

10 Серпня 2023 09:45
Протягом наступних двох років на Гнідавському цукровому заводі планують осучаснити очисні споруди.

Про це йшлося 8 серпня під час відвідування заступником голови облдержадміністрації Олександром Троханенком виробничих потужностей ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» і ТОВ «Біопаливно-енергетична компанія». Посадовець поцікавився роботою заводських очисних споруд, на які періодично скаржаться жителі обласного центру Волині.

Обидва підприємства пов’язані виробничими процесами. Супутні продукти цукроваріння – зокрема меляса, зелена патока та дифузійний сік, є основною сировиною для біокомпонентів. Саме їх використовує ТОВ «Біо-ПЕК» для виробництва скрапленого діоксиду вуглецю, біогазу, електроенергії та теплової енергії.

«Біоетаноловий завод здатний забезпечити потреби обох підприємств власними енергоресурсами, – зазначив директор заводу Олександр Ксенжук. – Потужності підприємства значно збільшились за рахунок будівництва додаткової лінії переробки зернових культур на біоетанол».

Читати ще: Лучани знову скаржаться на сморід: міська рада звернеться у поліцію

Також керівники підприємств поінформували про будівництво сучасних очисних споруд.

«Два тижні тому німецька компанія зробила презентацію очисних споруд, які будуть збудовані на базі ТОВ «Біопаливно-енергетична компанія» та ПрАТ «Гнідавський цукровий завод». Такі ж технології вже працюють на одному із польських цукрових заводів, тож ми хочемо перейняти досвід, – розповів директор цукрового заводу Василь Муха. – Ці технології передбачають очистку відходів в закритому циклі, де кінцевим результатом є вихід чистої води».

Наразі розробляється технічна документація проєкту, а його будівництво буде проведене протягом наступних півтора-двох років.

Олександр Троханенко наголосив, що підприємства повинні дотримуватися санітарних норм і правил безпеки навколишнього середовища.

«Відповідальний бізнес повинен забезпечувати добробут для своєї громади, в тому числі екологічний. Сподіваюсь, невдовзі ми зможемо оцінити в дії ваш проєкт з очистки відходів», – підкреслив заступник голови ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Юрій Показати IP 10 Серпня 2023 10:02
Тобто ще 2 роки вони будуть заробляти, а ми задихатись.
Нема на то ради ! Показати IP 10 Серпня 2023 10:19
З таким політичним розкладом, з таким рівнем корупції, з таким рівнем професіоналізму управлінців, за такий час, якщо і вдасться осучаснити очисні споруди - то очікуваним результатом, можна з впевненістю сказати, буде хіба що осучаснений сморід ! Порожній мішок стояти не буде !
Володимир Показати IP 10 Серпня 2023 10:31
Є офіційно зафіксовані перевищення норм шкідливих викидів в кілька разів.... а ми говоримо про те, що робимо проектну документацію.... я не прикро це говорити *з позиції захисту працівників" але навіть в польщі завод би вже давно закрили і дозволили б власнику проводити реконструкцію хоч 10 років.... але в банановій республіці цінність мають гроші а не здоров'я людей :(
скептик Показати IP 10 Серпня 2023 12:13
це все добре, але фекалії з фільтраційних полів на баївських горбах все-одно потрібно вивезти
Тутсі Ларсен Показати IP 10 Серпня 2023 13:56
Все неправда .Вони шкодують грошей щоб людям заплатити щоб вони барду на поля забрали. Очисні не допоможуть бо з очисних всерівно на поля фільтрації викинуть і кислоту і сморід. Вони хочуть виправдати наявність смороду ще два роки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus