USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Назвали координати затоплення крейсера «Москва»

20 Квітня 2022 22:51
Залишки російського ракетного крейсера «Москва» перебувають на глибині 50-60 метрів в 75 км на південний захід від мису Тарханкут.

Про це 20 квітня повідомив український військовий портал Defense Express і дав посилання на власні джерела.

Зазначається, що його орієнтовні координати – 44° 56’N 31° 44’E.

Також видання повідомляє про аномальну активність рятувальних і водолазних кораблів Чорноморського флоту РФ у цьому місці.

Зазначимо, що якщо ця інформація правильна, то крейсер «Москва» перебуває на досить помірній глибині в 50-60 метрів. Це дозволяє використовувати водолазів для обстеження залишку корабля.

Читати ще: Крейсер «Москва» став найдорожчою військовою втратою РФ у війні з Україною, – ЗМІ

«Ці глибини, зокрема, дозволяють організувати підйом частин корабля і їхнє озброєння. Передусім, протикорабельні ракети П-1000 Вулкан, частина з яких може бути з ядерним зарядом», – повідомляє видання.

Водночас зазначається, що такі операції дуже залежать від того, як саме корабель ліг на дно.
Нагадаємо, удару по ворожому крейсеру «Москва» було завдано 13 квітня.

Читати ще: Порошенко цинічно блокував розробку ракетного комплексу «Нептун», яким потопили крейсер «Москва», – екскерівник «Укрспецекспорту»

Водночас у Міноборони Росії стверджували, що крейсер внаслідок «детонації боєкомплекту» і пожежі не затонув і «зберігає плавучість». Але пізніше у відомстві визнали, що флагман російського флоту затонув.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus