USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Назвали найбільш криміногенне на Волині місто

10 Серпня 2022 11:47
На Волині за час активної фази війни знизився рівень злочинності. Водночас зросла кількість тяжких тілесних ушкоджень. Найбільш криміногенним містом залишається Нововолинськ.

9 серпня на засіданні постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією депутати Волиньради заслухали звіт керівника Волинської прокуратури Андрія Тимчука про діяльність органів обласної прокуратури у першому півріччі 2022 року.

За словами правоохоронця, особлива увага органів прокуратури спрямовується на виявлення та документування злочинів, пов’язаних із привласненням та реалізацією гуманітарної допомоги.

Читати ще: На Волині 15 осіб підозрюють у злочинах проти нацбезпеки

Від 24 лютого територіальними підрозділами поліції розслідувалось 12 кримінальних проваджень за фактами незаконного використання гуманітарної допомоги. Зокрема, повідомлено про підозру громадянину, який у Луцьку продав три машини, ввезені як гуманітарна допомога, за що отримав понад пів мільйона гривень.
Також в липні до суду скерували обвинувальний акт щодо місцевого жителя, який у місті Ковель реалізував два транспортні засоби, завезених як допомога для потреб ЗСУ, в також виручив 501,26 тис. грн.

«В інших сферах злочинність впала на третину, проте збільшилась кількість тяжких тілесних ушкоджень. Найбільш криміногенним залишається Нововолинськ, а от в обласному центрі злочинність впала завдяки введенню та неухильному дотриманню комендантської години, адже переважна більшість злочинів вчиняється в нічний час», – розповів Андрій Тимчук.
За час активної фази війни правоохоронними органами області внесено відомості до ЄРДР про 99 кримінальних проваджень за фактами вчинення воєнних злочинів.

Крім того, прокурори скерували до суду чотири провадження про державну зраду, три – про вчинення посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, два – про висловлювання заперечень факту збройної агресії російської федерації проти України, дев’ять – про контрабанду наркотичних засобів і психотропних речовин, чотири – про контрабанду спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації та зброї.
Також виявлено неодноразові факти незаконного використання підроблених документів для виїзду за кордон: з 24 лютого зареєстровано 72 кримінальні правопорушення за цими фактами та скеровано до суду обвинувальні акти у 28 таких кримінальних провадженнях.

Депутати звіт взяли до відома та рекомендували заслухати його під час сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 10 Серпня 2022 12:12
Воно й не дивно. Всі знають ,що Нововолинськ це місто наркоманів.
007 до Анонім Показати IP 11 Серпня 2022 20:53
Всі знають , але не всі знають звідки перші наркомани взялись в Нововолинську . З Лугандонії , і Даунбасу . Які приїхали працювати на шахти . Старші люди багато чого можуть розказати про таких робітників , які пропонували вмазатись . Звідси вся і нечисть взялась до того люди і не чули про наркотики , і ширки . І тепер асвабадители , зерні наробили як і колись . От вам і вся правда , як кажуть весь ... До копійки .
І Показати IP 10 Серпня 2022 14:51
І шл*х.
007 Показати IP 11 Серпня 2022 20:46
Поміняйте ментів продажних , працівників прокуратури , які роками кришують наркопритони , по закривайте ( носів , і йому подібних ган...Ів ) , які роками заправляють малолітками , без їх відома нічого не робиться в місті , розбої , грабежи ,ітд . І тільки після цього можна буде говорити про порядок . В Бориса тоже рильце в пушку . Риба гниє з голови . Було би бажання , діло 1-3 місяців .
Не може бути Показати IP 11 Серпня 2022 21:44
Знову те саме! Тож вже й мера нового вибрали,й муніципалів завели, й машини всім службові покупляли, а злочинність та сама. Карлсон, роби шось

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus