USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Мусимо забирати тіла хлопців»: чи допоможуть громади з Волині місії «На щиті»

21 Серпня 2023 21:31
Повертати додому тіла загиблих Героїв стає важче. На превеликий жаль, на фронті втрат лише більшає. А гуманітарній місії «На щиті» бракує коштів, аби оперативно забирати й доставляти тіла воїнів додому.

В облраді зустрілися з головами громад. Судмедексперти з місії «На щиті» просили присутніх виділити гроші з місцевих бюджетів, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Забирати тіла загиблих Героїв – спільний біль, нагадують волинські судмедексперти головам громад.

«Цього тижня вже четвертий раз наша машина поїхала. Хлопці працюють. Поки ми з вами говорили, у мене вже кілька дзвінків було, що є тіла, потрібно забрати», – каже керівник відділу перевезень Волинського обласного бюро судово-медичної експертизи Андрій Лігун.

На початку повномасштабної війни на Волині було лише одне авто-рефрижератор. Потім допомогли волонтери, зокрема з Польщі, та облрада. Тепер нараховується три автомобілі-рефрижератори та шість екіпажів.

Потреби, на жаль, такі, що фінансів не вистачає.

«Спочатку просили пальне й кошти, де могли: в установ, у бізнесменів... Враховуючи те, що війна не завершується і забирати й далі своїх хлопців ми мусимо, хотіла би звернутися з проханням: якщо в ТГ є можливість, то треба виділити фінанси на перевезення. Якщо кожна громада виділить трохи коштів, то загалом вийде достатня сума і в нас не будуть стояти екіпажі, – розповідає керівниця Волинського обласного бюро судово-медичної експертизи Лілія Вірун. – Це наш спільний біль і біль родин. Їм важко. Стараємося говорити там, де говорити можна, і зробити все належним чином, аби віддати гідну шану нашим Героям».

Читати ще: Бельгійські благодійники передали на Волинь авто для гуманітарної місії «На щиті»

Лілія Вірун зауважує: деякі голови громад активно допомагають місії «На щиті», а декого вона бачить уперше на зустрічі в облраді.

«Плідно співпрацюємо з Волинською обласною радою. З бюджету Волинської області завдяки депутатам і очільникам нам було виділено багато коштів для забезпечення паливно-мастильними матеріалами та ремонту автомобілів», – додає вона.
Скільки коштів готові виділити громади з місцевих бюджетів? Серед присутніх – голова Ківерцівської ТГ Олександр Ковальчук. Журналісти цікавляться в нього, чи готова громада виділити кошти місії «На щиті», і якщо так, то скільки.

«Ще це питання не обговорювали. 100% будемо виділяти. Напишуть запит, стільки й будемо виділяти», – коментує він.

Нагадаємо, мерія Ківерців все ж уклала угоду на 145 мільйонів гривень для скандального будівництва стадіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Спис Показати IP 21 Серпня 2023 22:38
В Ківерцях мер стадіон будує а гуманітарній місії «На щиті» бракує коштів, аби оперативно забирати й доставляти тіла воїнів додому. Що ще має статися щоб врівноважити хотілки мера та йому подібних до потреб громади?
читач Показати IP 22 Серпня 2023 09:27
і коли він нажереться той мер.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus