USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Назвали найспекотніший рік в Європі

26 Серпня 2021 18:56
Минулий рік був найспекотнішим в Європі, згідно зі звітом, опублікованим Американським метеорологічним товариством, яке також виявило, що 2020 рік входить до трійки найбільш спекотних років у світі.

Про це пише Gazeta.ua з посиланням на CNN.

Метеорологічне бюро Великої Британії, яке брало участь у написанні звіту, заявило, що середні температури в Європі в 2020 році були на 1,9 градуса за Цельсієм вищі середнього значення за 1981-2010 роки, і цей період використовувався в якості орієнтира для вимірювання змін температур.

У звіті йдеться, що 17 європейських країнах повідомили про рекордно високі річні температури, включаючи Францію, Іспанію, Швейцарію, Бельгію, Норвегію та Швецію.

В Арктиці середня температура повітря в 2020 році була найвищою за історію спостережень – на 2,1 градуса вище середнього значення за 1981-2010 роки. В Антарктиді, на станції Есперанса, 6 лютого 2020 року температура досягла 18,3 градуса, що стало найвищою температурою, зареєстрованою на континенті, і набагато вищою за її попередній рекорд в 17,2 градуса, встановлений у 2015 році.

В інших частинах світу також спостерігали рекордно високі температури, зокрема в Японії, Мексиці і на Сейшельських островах.

У доповіді йдеться, що цього літа більша частина Північної півкулі зіткнулася з екстремальними погодними умовами, спричиненими зміною клімату, у вигляді теплових хвиль та лісових пожеж в Греції, Італії, Туреччини і Франції, а в Німеччині та Бельгії в липні відбулися смертоносні повені. Цього літа США і Канада також боролися з постійними лісовими пожежами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus