USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Назвали політичні партії, що найбільше порушують передвиборчий процес на Волині

9 Липня 2019 11:42
На території Волинської області не було зафіксовано масових порушень передвиборчого процесу, утім низка політичних сил та «мажоритарників» таки порушили закон. Серед них – представники від партії «Європейська солідарність» та «Українська стратегія Гройсмана», та інші.

Про це стало відомо сьогодні, 9 липня, під час брифінгу керівництва Головного управління Національної поліції в області щодо забезпечення законності та публічної безпеки під час проведення позачергових парламентських виборів.

У заході взяли участь представники громадянської мережі «ОПОРА» в області та керівники структурних підрозділів поліції Волині.

Зокрема, координатор спостереження за виборами від «ОПОРИ» Катерина Шарпата повідомила, що представники вищезгаданої громадської мережі спостерігають за етапами виборчого процесу у всіх округах Волинської області, а таких – п’ять.

«Наша діяльність спрямована на виявлення порушення перевиборчого процесу. Якихось масових порушень нами зафіксовано не було. Втім, ті порушення, які ми фіксували, стосувалися порядку фінасування передвиборчої агітації, або порушення правил благоустрою населених пунктів», – каже Катерина Шарпата.

З її слів, спостерігачі від «ОПОРИ» в усіх округах фіксували білборди та сіті-лайти, що були розміщені з порушеннями, від наступних політичних сил – «Українська стратегія Гройсмана» та «Європейська Солідарність».

«Після звернення до поліції з приводу незаконного розміщення матеріалів на носіях зовнішньої реклами, а саме не було відомостей про установу, яка здійснила друк та тираж, як того вимагає закон, політичні сили, просто доклеїли на білбордах необхідну інформацію. Але це все одно порушення, адже макет агітаційної продукції має бути невід’ємним від загальних відомостей, це має бути єдина конструкція, а не доклеєний матеріал», – наголосила представниця «ОПОРИ».

Також вона розповіла про поширення друкованих матеріалів з агітаційних наметів – зокрема, від «Радикальної партії» та в наметах із зображенням Юлії Тимошенко.

Разом із тим Катерина шарпата розповіла про фіксування шести фактів щодо розміщення агітаційних матеріалів в недозволених місцях, зокрема, в селищі Ратне на опорах електромереж одного із кандидатів – Олександра Калюжного; у Луцьку – від «ЄС» (анонси на опорах на проспекті Волі), у Горохові друковані матеріали на користь кандидата від «ЄС» Івана Мирки та Віталія Пудліка.

«Вчора зафіксували два факти незаконного розміщення друкованих матеріалів у приміщенні Горохівської міської ради, а це – 74 стаття Закону України. Інші порушення – це поодинокі випадки, що не носили масового характеру», – резюмувала Катерина Шарпата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Липня 2019 11:54
їхня "агітаціїна продукція", під самі вибори ,годиться тільки на розпал пічі,треба було раніше людям давати жити та робити добро...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus