USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Назвали причину падіння літака з бразильськими футболістами

1 Грудня 2016 09:23
Начальник служби авіаційної безпеки цивільної авіації Колумбії Фредді Бонілья заявив на прес-конференції, що літак Avro RJ85 болівійської компанії Lamia, що розбився в ніч на 29 листопада в районі Ла-Уньон, розбився через брак палива. В результаті цієї авіакатастрофи загинула 71 людина, в тому числі футболісти бразильського клубу "Шапекоенсе". Шестеро людей вижили і госпіталізовані з важкими травмами.

- Авіакатастрофи, що приводили до загибелі спортивних команд

"Прибувши на місце події і оглянувши уламки, ми переконалися, що лайнер не мав палива. Міжнародні норми вказують, що для польоту літак повинен мати, крім необхідного на задану відстань пального, мінімальний запас, щоб летіти 30 додаткових хвилин, який називається резервом", - цитує РІА Новости заяву Бонільї.

Версія про падіння літака через брак палива публікувалася і раніше, але не підтверджувалася офіційними особами.

30 листопада Sky News опублікував розповідь пілота компанії Avianca Airlines Хуана Себастьяна Упего, за словами якого, його колега, пілот компанії Lamia, виявився в скрутному становищі через брак палива, про що було повідомлено диспетчеру. Після передачі інформації про брак палива пілот Avro RJ85 повідомив про проблеми з електрикою, потім радіозв'язок перервався. Його останніми словами були: "SOS, SOS ... Допоможіть нам дістатися до злітно-посадкової смуги!"

Раніше публікувалася інша версія, згідно з якою екіпаж повідомив про неполадки електроустаткування, після чого зв'язок з літаком перервався. Передбачалося, що виникла технічна несправність і в умовах сильного дощу і грози пілот скидав паливо, а потім спробував здійснити аварійну посадку. Що частково підтверджувалося даними Flightradar24.

З якої причини літак, що перевозив бразильську футбольну команду, не мав достатнього запасу палива, неясно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus