USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Назвали причини незадовільної роботи луцького «МЖК»

3 Липня 2019 10:05
Причини незадовільної роботи «МЖК» - у низьких зарплатах та недобору кадрів.

Про це під час засідання виконкому сьогодні, 3 липня, розповіла виконувач повноважень начальника департаменту ЖКГ Надія Коленда.

«Ми бачимо багато нарікань на роботу ТзОВ «МЖК». Більше того, щодо «МЖК» таких нарікань і скарг - найбільше. Це пов’язано із тим, що кількість робітників підприємства - найнижча по відношенню до чисельності адміністративного персоналу. Ми бачимо тільки 22% наповненості робочою силою основних робітників, зайнятих на поточних ремонтах. Тому й виходить, що навіть коли мешканці самостійно придбали матеріал на ремонт будинку, підприємство не виділяє працівників, бо їх немає або через низьку заробітну платню, або через низьку кількість», - зазначила Надія Коленда.

Також вона наголосила, що, окрім вищезазначених факторів, на підприємстві існує ще й проблема несвоєчасної і недостатньої виплати заробітної плати працівникам.

З її слів, лише за квітень 2019-го року розбіжності у документальних звітах по виплаті заробітної плати працівниками і фактами становить 139 тисяч гривень.

Окрім цього, виконувач повноважень очільника департаменту ЖКГ відзначила значні порушення у веденні діловодства на підприємстві, а також у веденні скарг, відміток та наказів.

Натомість, очільник ТзОВ «МЖК» Валерій Ковалюк зауважив, що документальна заробітна плата, до прикладу, газозварювальника на підприємстві згідно із колективним договором становить 6800 гривень:

«Але ніхто за таку заробітну платню на цій посаді працювати не буде, тому фактично доводиться платити більше», - зазначив Валерій Ковальчук.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини розповідало про те, що директор ТзОВ «М.Ж.К.» Валерій Ковалюк зазначив, як часто його працівники миють під’їзди у луцьких багатоповерхівках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 4 Липня 2019 18:54
Знаєте, ми в Луцьку живемо з 95року. За ці роки ЖЕК№3 жодного разу не прибирав в під"їзді, не робив ремонту і т.п. З часом мешканці перестали платити за утримання будинку,так як такого утримання по факту не було і ось всі дружно отримуємо листи з заборгованістю, з погрозами нарахування пені і т.п. Коли написали колективну заяву до начальника даного жеку про перелік зроблених робіт,то отримали відповідь, що за ці роки в під"їзді змінили старі вікна на пластикові, вхідні двері поставили нові і перекрили дах. На справді ж жоден працівник навіть не підняв свого дорогоцінного за*у і не прийшов глянути в якому стані будинок. І про те,що в будинку аж 2 під"їзди вони теж не знають. Але так, звісно ж ,все це від того, що зарплати малі. Це зовсім не розкрадання коштів (бо ж по паперам вікна таки нові,як і двері) і зовсім не прогнивші до мозку кісток начальники

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus