USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Не акули й крокодили: зоологи назвали найсмертоносніші види тварин

15 Лютого 2023 00:54
Попри те, що більшість людей боїться змій, акул та крокодилів, є види тварин, які несуть більшу небезпеку. На перший погляд, ці представники фауни цілком безневинні, однак можуть призводити до смерті.

Співтовариство вивчення дикої природи Discover Wildlife, проаналізувавши статистику нападів тварин на людей, опублікувало топ найсмертоносніших видів.

На першому місці опинилися комарі. Вчені наголошують, що вони є переносниками багатьох інфекційних захворювань, яких важко уникнути й не менш складно вилікувати. Зокрема, це лихоманка Денге, лихоманка Західного Нілу, вірус Зіка, малярія, лімфатичний філяріоз, жовта лихоманка та багато інших. Науковці підрахували, що комарі вбивають 725 тисяч людей щороку.

На друге місце вчені винесли равликів. Вони викликають небезпечне паразитарне захворювання шистосомоз, від якого щороку помирає 200 тисяч людей. Зазвичай, хворіють на цю недугу мешканці Південної Америки, Азії та Африки.

Далі у переліку ефи – змії із сімейства гадюкових. Вони водяться в Азії та Африці. Вчені вказують на те, що їхня отрута – одна із найтоксичніших речовин у світі й щорічно призводить до смерті 138 тисяч людей.

На четверте місце науковці винесли клопів, оскільки вони є переносниками безлічі хвороб, наприклад, американського трипаносомозу або хвороби Шагаса. Від укусів клопів помирає близько 10 тисяч людей на рік.

На п’ятому місці – скорпіони. Їхня отрута вражає на центральну нервову, а також на серцево-судинну систему, вбиваючи, загалом, 2600 осіб на рік.

Вчені зазначають, що страшні на вигляд гребінчасті крокодили вбивають значно менше людей, близько тисячі на рік. Далі науковці поставили у перелік небезпечних тварин слонів й гіпопотамів – вони вбивають по 500 людей на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Guest Показати IP 15 Лютого 2023 08:05
Найсмертоносніший вид - ЛЮДИНА!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus