USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Не через гарматне м’ясо: військовий експерт пояснив, чому Білорусь важлива для Росії

5 Грудня 2022 11:12
Білорусь важлива для Росії, щоб мати буферну зону між своїми містами та НАТО. Також Росія активно використовує територію Білорусі для загроз Києву чи Варшаві.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав незалежний військовий аналітик Олександр Алесін, передає ТСН.

На думку військового експерта, Білорусь не потрібна Росії через гарматне м’ясо, адже білоруська армія є нечисленною. Алесін вважає, що проти України Лукашенко може відправити на війну 5-6 тис. солдатів.

Проте Білорусь має вигідне для Росії розташування. З одного боку, так можна загрожувати Києву та Варшаві, а з іншого – РФ може захиститись від нападу чи ракетних ударів по своїй території, маючи «буферну зону» в Білорусі.

«Припустимо, обстріл Росії ракетами. Якщо ці ракети будуть у районі Орші (місто на східному кордоні Білорусі, – ред.), то до Москви вони долетять за 3-5 хвилин, якщо вони будуть у районі Бресту та західніше, то це вже 10-15 хвилин», – каже Алесін.

Також Росія зацікавлена у військово-промисловому комплексі Білорусі, адже ця держава може поповнювати озброєння країни-агресора. Олександр Алесін вважає, що білоруські війська не вторгатимуться на територію України.

Роль Білорусі у війні проти України

24 лютого з території Білорусі на Київ рушила російська окупаційна армія. Тоді ж білоруський міністр оборони зателефонував Олексію Резнікову та запропонував капітулювати. У березні на території Білорусі відбувались переговори між українською та російською сторонами. Проте за даними учасників цих переговорів, Росія не хотіла домовлятись, а лише висувала ультиматуми.

Наразі на білоруських полігонах продовжують тренуватись російські мобілізовані. Також ця держава надає агресору військову техніку для війни проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus