USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Білорусь звинуватила Україну в підготовці удару по її території. В МЗС відреагували

9 Жовтня 2022 18:50
Ввечері 8 жовтня МЗС Білорусі викликало посла України в Мінську Ігоря Кизима, якому була вручена дипломатична нота. В ноті білоруська сторона стверджує, що Україна нібито планує завдання удару по території Білорусі.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

«Ця інформація не відповідає дійсності. Ми категорично відкидаємо чергові інcинуації білоруського режиму. Не виключаємо, що вручення дипломатичної ноти може бути частиною плану Російської Федерації із здійснення провокації та подальшого звинувачення України.

Закликаємо білоруський народ не піддаватися на провокації.

Україна ніколи не зазіхала на чужі території. Ми чітко дотримуємося основоположних норм і принципів міжнародного права та Статуту ООН.

Влада в Білорусі має перестати виконувати забаганки Кремля та негайно припинити надавати підтримку Росії в здійсненні її агресії проти України», – йдеться у повідомленні.

Звинувачення білоруської сторони про начебто підготовку Україною удару по її територіях прокоментувала і посол США в Україні Бріджит Брінк.

Вона заявила, що саме Білорусь після повномасшабного вторгнення РФ надає країні-агресорці свої території для обстрілів мирних міст України.

«З’ясуймо, хто ж на кого нападає – Росія порушила суверенітет України та завдає ударів, які вбивають чоловіків, жінок і дітей, поки вони сплять, а Білорусь дозволяє використовувати свою територію для підтримки вторгнення Росії в Україну», – йдеться в повідомленні Бріджит Брінк.
Читати ще: «Але ми нікого не вбиваємо»: Лукашенко вперше визнав участь Білорусі у війні в Україні

Як ми писали, згідно з інформацією ГУР Міноборони України Росія не залишає спроб залучити Білорусь до війни проти України. За даними розвідки, наразі біля кордону України з боку Білорусі зосереджено шість батальйонів: механізовані та повітряно-десантні. Зазначається, що рішення про їхнє задіяння залежатиме від подій на фронті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дід Василь Показати IP 10 Жовтня 2022 08:17
не по території як це робить росія а по військових базах ЛЮДОЇДІВ РАШИСТІВ на території Білорусі. Блоруси майте мізги не будьте бурятами
Лучанка Показати IP 11 Жовтня 2022 09:45
А те, що з території Білорусії в Україну зайшли руські війська і постійно йде ракетний обстріл наших земель, це він не бачить?!!! Де наша НОТА протесту?!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus