USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

WP: Іран поставив Росії перші бойові дрони, але вони виявилися несправними

30 Серпня 2022 11:33
Іран відправив до росії перші бойові безпілотники для використання в Україні, але російські військові зіткнулися з численними збоями у їхній роботі.

Про це пише The Washington Post, передає УНН.

Йдеться про бойові дрони щонайменше двох типів, а саме Mohajer-6 і Shahed, які призначені для стрілянини по радіолокаційних системах, артилерійських установках та інших військових об’єктах. Російські транспортні літаки вилетіли з Ірану із відповідним вантажем ще 19 серпня, уточнює WP.

За даними видання, що посилається на співрозмовників, близьких до розвідки США, у росії зіткнулися з численними збоями у роботі отриманих БПЛА.

Читати ще: Здатні переносити кілька бомб і ракет: стали відомі характеристики безпілотників, які Іран планує передати РФ

Як випливає зі слів представників американських спецслужб, які побажали залишитися анонімними, після перших проведених тестів російські військові залишилися «невдоволені», оскільки деякі іранські безпілотники виявилися непридатними до використання. При цьому США вважають, що Москва має намір закупити у Тегерана сотні таких БПЛА.

Нагадаємо, перший заступник спікера Держдепартаменту США Ведант Пател повідомляв, що протягом останніх тижнів російські військові проходили навчання в Ірані в рамках угоди про передачу безпілотників.

12 липня радник США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що росія звернулася до Ірану з проханням надати їй «сотні» бойових безпілотників для використання у війні проти України.

Згодом Білий дім оприлюднив інформацію, що російські чиновники щонайменше двічі відвідали Іран для огляду БПЛА.

Держдеп США заявив, що Вашингтон введе санкції проти Ірану, якщо країна постачатиме росії безпілотники.

У серпні росія замовила в Ірану 1000 ударно-розвідувальних безпілотників. Цей контракт був підписаний після того, як Іран передав росії літаки і тренажер для військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus