USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Не хочуть бути дерунами, хай сюди не лізуть: волинська тероборона застерігає білорусів

19 Липня 2022 20:25
Поки в сусідній Білорусі завершуються військові навчання, наші захисники запевняють – будь-якої миті вони готові дати відсіч ворогу.

Боєць волинської тероборони із позивним «Зять» уважно стежить за обрієм, йдеться в сюжеті ТСН. Каже, будь-якої миті разом із побратимами готовий зустріти ворога. «Ну, якщо не хочуть бути дерунами, хай сюди і не лізуть. Бо це наша земля, ми мусимо її захищати. Тут наші батьки, в кого діти, жінки», – каже боєць.

Тут, у поліських лісах на кордоні з Білоруссю, бійці бригади збудували справжні лабіринти. Надійні бліндажі, глибокі окопи та замасковані вогневі точки. «Тут дуже багато літає всякого, мусимо прикривати позиції, щоб зверху їх не було видно», – каже командир підрозділу.

У підрозділі «Штурмана» усі добровольці. У війську – з перших днів повномасштабної війни. Бійці вмотивовані і готові до бою.

Поки диктатор Лукашенко брязкає зброєю та сипле погрозами, українські військові у повній бойовій готовності. Посилено патрулюють ліси, адже загроза проникнення ворожих військ нікуди не зникла.

Зустрічати ворога, ким би він не був, волинська тероборона, як і всі українські військові, буде кулями та вогнем, а поки свої навички відшліфовують. «Сота бригада дасть гідну відповідь, чи білорусам, чи росіянам – будь-кому, хто буде порушувати наш державний кордон», – каже офіцер відділу бойової підготовки тероборони Волині Володимир Ратнюк.

У містах та селах поблизу кордону намагаються жити звичним життям. Бо просто боятися, кажуть втомилися. «Наші люди вже навчилися тримати спокій. Сприймати ту інформацію, яка є необхідною та важливою, а головне відділяти інформацію фейкову чи іншу», – певен селищний голова Ратного Віталій Бірук.

Воїни ж вкотре наголошують, не панікувати та завжди перевіряти інформацію. У будь-якому випадку вони на сторожі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus