USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Несподівана допомога: на Волині популяція бобрів ускладнює можливий наступ з Білорусі

13 Січня 2023 10:18
Офіційні особи припускають, що російський наступ на Україну може відновитися зі сторони сусідньої Білорусі. Однак погодні умови та популяція бобрів можуть стати неабиякою перешкодою для окупантів.

Як пише Sky News, зараз навколо кордону – кілометри річок, що вирвалися з берегів, густий мул і заболочені поля.

«Це жахливе місце для проведення наступальної операції. Там багато водотоків, дуже мало доріг. Це дозволяє українським силам легко направляти рух російських військ у певні райони, де вони будуть обстріляні артилерією», – прокоментував можливий наступ з Білорусі на північний захід України керівник оборонної консалтингової компанії Rochan Consulting, аналітик Конрад Музика.

Читати ще: Від Волині до Чернігова: у ДПСУ розповіли, як укріплюють кордон із Білоруссю

Оскільки загроза повторного наступу росіян з Білорусі зберігається, бригади територіальної оборони готуються захищати прикордонну територію. Один з таких підрозділів, Волинська бригада ТРО, зараз проводить навчання в оточенні важкопрохідних каламутних озер з холодною водою.

Крім того, завдяки тому, що в Україні зараз надзвичайно м’яка зима, це створило ідеальні умови для того, щоб захиститися від росіян.

«На своїй землі вам все допоможе відстояти її – ландшафт, безліч річок, які цього року вийшли з берегів», – сказав один із заступників командира бригади Віктор Рокун.

А представник підрозділу Сергій Хоминський зазначає, що союзником українців стала і місцева популяція бобрів.

«Коли будують греблі, зазвичай люди їх руйнують, але цього року цього не сталося через війну, тому тепер скрізь вода», – сказав він.

Читати ще: Шансів у ворога – пройти два метри в землю: як на Волині тероборона охороняє кордон із Білоруссю
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 13 Січня 2023 10:30
гарна історія. шкода, що брехня..
Іра Показати IP 13 Січня 2023 12:24
Бойові бобри і бойові комари об‘єднуйтесь в один батальйон!
Дата Туташкія до ано Показати IP 14 Січня 2023 15:14
Дурний піп тебе хрестив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus