USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Не смішіть людей і не позортеся!» Лучани хочуть зняти голову ОСББ через утеплення будинку

10 Квітня 2024 19:55
У луцькому ОСББ мешканці хочуть зняти голову після того, як почали утеплювати будинок за програмою фонду «Енергоефективності». Частина власників квартир обурені тим, що мусять оплачувати новий фасад, у той час, як платять гроші за нове перекриття. Головне – голова ОСББ нібито сфальшувала голосування мешканців, коли опитувала їх про утеплення. Ініціативна група виявила розбіжності в голосуванні й тепер заохочує будинок шукати нову керівницю.

Конфлікт набирає обертів навколо ОСББ «Відродження, 7», що в Луцьку, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

Частина мешканців переконані, що голосування про утеплення будинку сфальсифіковане головою ОСББ. Вони перевірили надані нею списки та знайшли розбіжності. За їхніми словами, більшість мешканців не могли підтримати цей проєкт, бо ще виплачують внески за нове перекриття. І хоч будинок все одно утеплюють, ініціативна група вирішила діяти рішуче, тому організувала збори, щоб покарати керівницю.

«Зібрали збори, тому що хочемо зняти голову ОСББ і членів правління з посади. Такі вчинки робити, звичайно, не дуже приємно», – сказала голова ініціативної групи ОСББ «Відродження, 7» Світлана.

У будинку – 153 квартири. На зборах зібралося до пів сотні мешканців. Світлана оцінила, що це багато, адже зазвичай на такі наради приходить небагато людей.

На зборах дві групи: одна – за те, щоб змінити керівницю ОСББ, інша – проти. Прибічники того, щоб лишити теперішню керівницю, висловили сумніви в легітимності ініціативної групи. Мовляв, чи має право вона взагалі проводити збори та ходити квартирами для голосування?

Нагадаємо, раніше адвокат Віктор Шевчук порекомендував частині співвласників квартир у будинку, які не задоволені головою, ініціювати нові збори, щоб відмінити її рішення.

«У цій ситуації я радив би особам, які вважають, що їхні права порушені, або тій частині співвласників квартир у будинку, які не задоволені головою, ініціювати нові збори, щоб відмінити рішення, або звернутися до фахівців, які зможуть захистити їхні права в судовому порядку», – прокоментував адвокат.

Прибічники голови ОСББ засумнівалися також у доброчесності ініціативної групи і навіть перейшли на образи.

«Стоп. А кого ви вибрали в свою групу? Одного алкоголіка, другого, який сидів у тюрмі, третього хворого на голову. Кого ви повибирали? Не смішіть людей і не позортеся! Яку групу? Та що ходила і всіх агітувала проти? Що ви таке говорите? – кричала мешканка ОСББ «Відродження, 7» Марія. – Це базар. Вона сформувала базар. Вони мають трикімнатні квартири, мають борги по 20 тисяч і більше й оце провокують, бо не хочуть нічого платити».
Читати ще: У Луцьку голова ОСББ, яка обрізала дерева біля будинків, заплатить штраф

Попри аргументи іншої сторони і те, що з дорогим утепленням фасаду доведеться змиритися, голова ініціативної групи Світлана поставила питання руба: «Про припинення повноважень голови правління Раїси Байди та переобрання нового голови ОСББ «Відродження, 7».

«Якщо ви хочете поміняти голову, то треба виставляти кандидатів, кількох кандидатів. На кого ви хочете змінити? І для чого робити цей балаган?» – зазначила мешканка ОСББ «Відродження, 7» Олена.

На момент зборів кандидатів на нового голову ОСББ ініціативна група справді не мала. Відчувалося, що у проведенні зборів їй не вистачає досвіду. Тож урешті питання про голову відклали і взялися обирати того, хто вестиме збори. Після цього голосували, чи взагалі доречні ці збори. Перше голосування невдале. Частина – в розпачі, решта мешканців радіють.

Після першого голосування провели і друге, і третє. І тільки з третьої спроби більшістю голосів вирішили, що голосуванню за те, щоб зняти теперішню голову ОСББ Раїсу Байду, таки бути. Збирають підписи «за» та «проти» Раїси Байди. Проте з цим голосуванням не просто. Люди знову почали сперечатися та навіть виривати один в одного бланки. Одна з мешканок демонстративно розірвала свій аркуш. Інші в пошуках правди взялися сваритися.

Збори, скликані ініціативною групою ОСББ, у палких суперечках тривали дві години. У підсумку прихильники зміни голови ОСББ повідомили, що обійдуть кожну квартиру, щоб назбирати необхідну кількість підписів, зняти нинішню керівницю з посади та переобрати правління. Мають назбирати понад половину голосів співвласників будинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 10 Квітня 2024 21:49
"мають борги по 20 тисяч і більше й оце провокують, бо не хочуть нічого платити " - взгагалі, звучить цілком логічно. При такій заборгованості нормально не хотіти лізти в мінус ще глибше
Клава Показати IP 11 Квітня 2024 01:44
утеплення пінопластом - це що - панацея ? подивіться на хлібзавод на Підгаєцькій - особливо зверху помітно вплив атмосферних явищ..
Андерсон Показати IP 11 Квітня 2024 04:54
таке враження, що мешканці просто оху*ли
Вова Показати IP 11 Квітня 2024 08:02
Чому такі борги?
Лучанин Показати IP 11 Квітня 2024 08:02
Але скільки потрібно не платити,щоб ,,назбирати'' 20 тис.боргів?
Анонім до Лучанин Показати IP 11 Квітня 2024 12:23
Вони ж там за перекриття ще платять. Може бути й один платіж не оплачений
Наталія Показати IP 11 Квітня 2024 09:16
Дуже гучний заголовок...Чому не висвітлюємо правдиво іншу сторону ситуації , якщо є підробка підписів , якщо не було згоди мешканців ... , якщо рахунки не аргументовано високі, якщо не має відповідної звітності голови ОСББ... ? Ситуація така , що спеціально навчені люди розказують ,як мешканцям ОСББ вигідно і майже безкоштовно можна поліпшити житло за рахунок державних субвенцій, а потім береться кредит під 30% і хоч і є фінансування платежі величезні і виплачувати потрібно.... При цьому голова ОСББ як завжди ні в чому не винна , це ж не вона приймала рішення , а людина -може-не може -плати. І ніхто не звертає увагу в яких розмірах оплачені кошти підрядникам таких робіт і на скільки це адекватні суми , ніякої перевірки , якщо що не подобається -йдіть до суду ... Всім вигідно і державним органам , і підрядникам , і банку , лише тільки мешканцям ОСББ за це все платити і добре хоч якщо ці роботи будуть якісно зроблені!
Брєжнєв до Наталія Показати IP 11 Квітня 2024 11:00
Не забагато "якщо"? Комусь приснилося, зібрали алкашів та пенсіонерів, які завжди не мають грошей, але багато про себе думають, і давай свої порядки наводити! Проспалися би раніше
666 до Наталія Показати IP 11 Квітня 2024 22:08
Написане вами повна маячня. По програмах Фонду енергоефективності під мікроскопом розглядають кожен цінник. В будинку 153 квартири, набрати пару-трійку ї&₴нашок походити покричати войовничі гасла то не проблема.
Володимир Показати IP 12 Квітня 2024 08:09
Людей заженуть в борги.Єкономії не буде .Всі зароблять добре на утеплені.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus