USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Спровокували учні»: на Волині вчителька побила дев’ятикласника. Відео

23 Листопада 2021 22:47
Вчителька Цмінівського ліцею підняла руку на дев’ятикласника. Після того вибачилася перед учнем та його однокласниками.

Відео цих подій потрапило у соцмережі 22 листопада.

Суспільне побувало у навчальному закладі, де поспілкувалося з вчителькою, директоркою закладу та місцевими жителями, котрі поділилися своїми думками щодо події у школі.

Позиція вчительки

Вчителька фізики Валентина Мельник, яка на відео б’є учня, працює у школі 32 роки. Каже: трапилося усе 18 листопада після четвертого уроку на перерві. Жінка свого обличчя показувати не захотіла. Каже: емоційно відреагувала на поведінку учня.

«Учні спровокували мене до того, що я не стрималася та перейшла межу. Я завела учня до себе. Він до мене викрикував: «Виходь, давай виходь». І я не витримала цього всього. Я терпіла і потім не стрималася, скубнула його за вухо і з такими словами до нього: «Що ти хотів цим довести своїми діями». Скубнула за вухо і так емоційно махала руками. Чи я його сильно вдарила, чи він повернув голову», – говорить вчителька.
Зі слів освітянки, підняла руку на учня вперше за 32 роки викладання.

«На відео видно, що ніби я вдарила. Я була в такому стані, що не можу сказати, чи сильно я його вдарила. Я визнаю, що переступила межу і не виправдовую себе», – говорить Валентина Мельник.

Після того, як відеозапис потрапив у соціальні мережі, вчителька вибачилася перед учнями за свої дії.

«Я зайшла в клас і вибачилася перед учнями. Зібралися після того, як побачила це відео. Прийшли батьки. Вони заяву до поліції не писали. Я вибачилася перед батьками, я визнала свою вину, що я не стрималася», – додала вчителька фізики.

Що каже дирекція школи

Директорка Цмінівського ліцею Людмила Лавренюк про подію дізналася з відеозапису.

«Відео з’явилися учора, а інцидент трапився у четвер. До цього часу ми нічого не знали. До нас не зверталися ні учні, ні батьки», – каже керівниця навчального закладу.

Учень, якого вдарила вчителька, навчається в 9 класі. Після того, що трапилося, за медичною допомогою він не звертався, зазначила директорка. З її слів, 23 листопада хлопця на уроках не було, оскільки 22 листопада допізна розбиралися із ситуацією.
«Батько прийшов і сказав, що, знаючи свою дитину, не може висувати претензії до вчителя. Заяву до поліції батьки відмовилися писати. Вони сказали, що вибачають вчителю. Це не є нормою для нашого закладу», – говорить Людмила Лавренюк.
Дев’ятикласник, якого вдарила вчителька, проживає в сусідньому селі. З хати, де він живе, до журналістів вийшла жінка, та повідомила, що родичі нічого коментувати не будуть.

Поліція відкрила кримінал

Зараз цю справу розслідує поліція, розповіла речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук.

«Були допитані вчителька та учень, батько та бабуся, вони жодних претензій не мали, відмовилися від написання заяви. Однак на відео чітко видно, що вчителька цей удар завдає», – зазначила речниця.

Поліцейські за фактом умисного завдання удару відкрили кримінальне провадження за статтею 126 ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі до п’яти років, – додала речниця Нацполіції області.

На цей час, зі слів директорки ліцею Людмили Лавренюк, вчителька від роботи не відсторонена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Мама Показати IP 23 Листопада 2021 23:17
А нікого не дивує, що все це знімали? Таке враження що вся ця ситуація є попередньо спланованою.
Дед до Мама Показати IP 24 Листопада 2021 06:23
Кстати, а что с изнасилованой на телефон боксеркиней?
Анонім до Мама Показати IP 24 Листопада 2021 06:53
Ні, не дивує. Ця ситуація можливо не перша, та й відео там не з початку, тобто просто достали телефон, коли щось відбувається.
Соломія до Анонім Показати IP 24 Листопада 2021 10:35
Попрацювавши в школі понад 30 років, можу з впевненістю сказати, що вчителька показала свою слабість (і мабуть, сильно шкодує). Але з її впевнених рухів видно, що не перший раз. На учня-порушника (разом з батьками) можна використати всі методи впливу...психолог, директор, завуч..і т.д...Так, згідна, діти не ті, що раніше. І вчителі не ті...Треба трохи напружуватись., вивчати дитячу психологію і знаходити індивідуальні методи підходу (звичайно, що не такі...)
Лучанка Т до Анонім Показати IP 24 Листопада 2021 18:08
А мене, навіть, дуже дивує. Якби це відео знімали в класі, були б сумніви. А так, спланована подія.
Лучанка Т до Мама Показати IP 24 Листопада 2021 17:47
Цікаво, відео знімали через замковий отвір. Як любителі зйомок знали, що в цей час щось відбудеться? Точно сплановано. Я б теж цього негідника відлупцювала, раз батьки не бачать, що упустили сина. Дорогі батьки, тепер до вас! Не можете самі впоратись зі своїми «геніями», не заважайте це робити вчителям. З таким відношенням до вчителів скоро отримаєте величезну головну біль! Вони, просто, будуть тупо відчитувати матеріал. А ви будете гратись до смерті!!!
читач Показати IP 23 Листопада 2021 23:21
Якщо батько та бабуся відмовились писати заяву на дії вчителя,знаючи,що може "викинути" їх "дітятко",значить він заробив той ляпас.Уявляю,якби на місці цих батьків була б якась неадекватна "мамаша",скільки було б смороду в сторону вчителів.Хоча педагог і не права,її дії не засуджую.
Анонім до читач Показати IP 24 Листопада 2021 06:55
Ні, не значить. Вони могли просто повірити в імовірні побрехеньки, або ж просто бути впевненими, що "незаслужено не буває"...
Лучанка Т до Анонім Показати IP 24 Листопада 2021 17:54
Читаю ваші дописи. Досі не зрозуміла, що ви так відстоюєте? Безкарність? Чи, може, наполягаєте на безправності педагогів?
Шарій до читач Показати IP 24 Листопада 2021 09:30
Шо цікаво, зазвичай, такі мамаші більше в чарку заглядають, а дітей виховує тільки на людях, щоб всі бачили яка вона файна яжемати
Анонім Показати IP 23 Листопада 2021 23:46
Скільки я в радянській школі отримав указкою по плечах - то наука на все життя. А за вухо, що аж сльози йшли, скільки раз вчителі крутили! А дома ні, ні. Бо як скажу про це, то батько так ременя всипить, що тижня два зразковим учнем буду
Макаренко Показати IP 24 Листопада 2021 00:04
Батько знає, що каже. Хай би добавив. А критикани хай попрацюють вчителями не 30, а хоча б 5 років, а тоді судять...
бос Показати IP 24 Листопада 2021 02:16
Побільше б таких мудрих батьків то було б більше толку. Батькові 12 балів. У нього виросте хороший син. Батько мудра людина.
Олена Показати IP 24 Листопада 2021 02:42
Звільнити. В дитини може бути психічна травма
Мусье 30см до Олена Показати IP 24 Листопада 2021 09:39
Развєдьонка? напиши номерок телефона
віктор до Олена Показати IP 24 Листопада 2021 09:45
Тож, по вашлму, дитина свята. Пащекувати до старшої людини, жінки - то норма ? Ви хоч день попрацюйте із сучасними дітьми та їхніми батьками. Таке враження, що вчителька - то обслуга, яка не має права відстояти свою гідність. За образи вчитель не може засудити учня (то ж дитина), батьки теж ні при чому. От тільки потім запитуємо себе: Звідки беруться бездуховні люди, злочинці, неадеквати.
Лучанка Т до віктор Показати IP 24 Листопада 2021 18:16
Віктор, підтримую на 100%.
Лучанка Т до Олена Показати IP 24 Листопада 2021 18:12
Психічна травма у ембіцила? Це у вчительки психічна травма!
Я Показати IP 24 Листопада 2021 05:39
мало тому засранцю дала, треба таких паском по ж.. вчити...
лучани Показати IP 24 Листопада 2021 07:47
Дирекція школи кидає вчителів один на один з психічнохворими та розбалуваними дітьми, бикуватими батьками, а потім дивується. Робота вчителя вчити,а не виховувати та наводити порядок. Директор та завучі винні у цій ситуації.
Лучанин Показати IP 24 Листопада 2021 08:10
Мало дала. Деяких малолітніх довбурів треба пі..дити і плакати не давати
1 Показати IP 24 Листопада 2021 08:27
Тепер такі діти, що можуть спеціально спровокувати щоб зняти відосік, що по суті і зробили у даному випадку. Потрібно також зважати і на вчителів,які працюють в нелегких психо-емоційних умовах і також їх захищати , а не лише звинувачувати. Діти знають, що щоб вони не вичворяли, то буде винним вчитель, так також не можна.
123 Показати IP 24 Листопада 2021 09:33
тепер "дітки" та їх батьки занадто знають свої права, тільки не хочуть знати обов'язки. Прийшов в школу учитись - то вчись, а ні - то нахрєн з пляжа і в Польщу на будову. Там без фізики можна обійтись...Вчительку не засуджую, а жалію. Їм молоко за вредність в роботі треба давати. "Дітки" можуть вчительку голою малювати, ноги на вчительський стіл закласти, плюнути в її кружку з водою. зачинити в туалеті (знаю зі слів мого сина) і т.д. Якщо батьки ізвілін в голову не додали, то вчителька не винна, тут психіатрія конкретна.
Анонім Показати IP 24 Листопада 2021 10:15
шкода вчителя. довели учні....не хочете вчитись то точно в польшу на клубніку вперед.....там не треба багато розуму.
Я Показати IP 24 Листопада 2021 10:21
Якщо чесно, читаю коментарі - і сиджу в шоці. Я знаю, які бувають діти, особливо тепер, але ніхто не має права зачепити мою дитину пальцем. Якщо дитина веде себе нахабно - викличіть батьків, поліцію, працюйте з психологом, в кінці кінців - не справляєтесь - відрахуйте зі школи. Не вистачає нервів працювати з дітьми - звільняйся і не муч ні себе ні оточуючих. Я знаю чудових педагогів, які вміють знайти підхід до дітей, а якщо не справляються - то підключають батьків, психолога, керівництво, але руки не простягають. Але простягати свої культяпки до чужої дитини - зась. Ті, що пишуть : "Мене лупили і нічо, виріс нормальний", хто вам сказав, що ви нормальні? Якщо вважаєте, що бити дітей - норма?
ми до Я Показати IP 24 Листопада 2021 11:58
звичайно, норма. Навіть в Біблії написано. А ви чого вирішили, що нормальні та мажте право критикувати допискувачив. Може ви по ночах котів душите
Я до ми Показати IP 24 Листопада 2021 13:32
Бо в силу професії щороку проходжу відповідні медичні огляди. Причому тут коти? Будь яка фізична агресія - не норма, тим більш відносно завідомо слабшого.
Лучинка Т до Я Показати IP 24 Листопада 2021 18:36
Я свою дитину, за всі роки, жодного разу не зачепила пальцем. Він ріс з жагою до навчання і життя. Але знаю, є діти, до яких все доходить лише через 5-ту точку. З вашим підходом, не залишиться ні вчителів, ні психологів. Бити дітей не норма, потрібно брати за чуба батьків, які забули про своє головне завдання - виховувати.
1 до Я Показати IP 24 Листопада 2021 19:22
Вся проблема в батьках, котрі недовиховані і так само виховують своїх дітей. Своєю недолугою поведінкою показують приклад діткам. Скільки є випадків, коли діти себе негідно ведуть і хтось їм про це каже, не обов'язково педагоги, а просто хтось небайдужий на вулиці чи в маршрутці. І що ми бачимо?! Крик шум, мамочка з завзяттям тигриці стає на захист свого ребьоночка, це замість того, щоб дитині пояснити , що дійсно не можна так себе вести. То у таких випадках , що відчувають діти?! Так, свою безкарність і вседозволеність. Тому, щоб розказувати ай як погано бити дітей, то почніть з звернень до батьків, які є першопричиною таких ситуацій. Не перекидайте вину на одних педагогів. Подивіться навколо себе і на себе
Пропоную Показати IP 24 Листопада 2021 19:35
Військовому комісару Маневицького РВК , взяти вказаного призовника на особливий контроль. А воєнруку Цмінівської школи провести з учнем практичне заняття по відриву окопа стрільця саперною лопаткою МПЛ-50 в повний профіль і провести 6 годин занять зі стройової підготовки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus