USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Не змушуйте збирати документи для реприватизації», – мер пригрозив «Волиньобленерго» через часті вимкнення світла

1 Лютого 2022 10:14
Луцький міський голова Ігор Поліщук пригрозив «Волиньобленерго» реприватизацією через постійні відключення електроенергії. Він закликав підприємство покращити якість надання послуг.

Про це йшлося під час оперативної наради у міського голови.

Як повідомила директор департаменту ЦНАП Лариса Карпяк, з початку року на службу «15-80» надійшло 235 звернень, які стосувалися роботи ПАТ «Волиньобленерго». Мешканці повідомляли про відсутність електроенергії у будинках та квартирах. Відключення були спричинені проведенням планових робіт, а також виникненням аварійних ситуацій.

«1 січня через пошкодження трансформатора не було напруги у будинках на вулиці Станіславського. Також не було електроенергії 10 січня в будинках на вулицях Липинського, Чорновола, Карпенка-Карого. 14 січня через пориви вітру відбувалися чисельні знеструмлення у різних мікрорайонах міста. 17-18 січня внаслідок виведення з ладу силового трансформатора без електропостачання залишалися жителі вулиць 8 Березня, Уласа Самчука, Червоної Калини. 25 січня через пошкодження на повітряній лінії були знеструмлені будинки в районах вулиці Львівської, Володимирської, Баранова. Також про відключення повідомляли жителі сіл Княгининок, Зміїнець, Прилуцьке», – поінформувала Лариса Карпяк.

Ігор Поліщук звернув увагу, що скарг на роботу «Волиньобленерго» надходить критична кількість, ситуація вийшла за межі нормального. Він поцікавився у представника «Волиньобленерго», що робить підприємство, аби цю ситуацію виправити, адже відключення світла відбуваються у всіх мікрорайонах міста.

«З 10 на 11 січня в нас відбувалося відключення п’яти котелень від електропостачання. Це вносить серйозний негатив та деструктив в роботу комунальних підприємств та життя всі мешканців», – сказав міський голова.

Своєю чергою, керівник Луцької філії ПАТ «Волиньобленерго» Роман Підгорний відзначив, що схема живлення котелень дозволяє включитися їм з двох різних секцій, тому силами чергового персоналу котелень могли бути здійснені переключення на резервні джерела живлення. Щодо решти відключень, то на це вплинули погодні умови: сніг тане, потрапляє в підстанції і відбуваються короткі замикання. Силами чергового персоналу порушення у роботі усувається.

Натомість Ігор Поліщук закликав підприємство використовувати кошти інвестиційної програми, аби покращити якість послуг, інакше міська рада збиратиме документи для реприватизації ПАТ «Волиньобленерго».

«Ми сьогодні збираємо документи для початку процесу реприватизації «Волиньгазу». Я хочу вас попросити, щоб ви як керівник міської філії і керівник «Волиньобленерго» не змушували нас збирати документи для реприватизації вашого підприємства. Тому що 235 скарг за один місяць – це щось не те. Використовуйте кошти інвестиційної програми, аби люди не відчували незручностей, щоб постачання відбувалося нормально», – підсумував міський голова.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Я Показати IP 1 Лютого 2022 10:59
Ото я розумію мер ! Те обленерго вже зовсім знахабніло !
лучани Показати IP 1 Лютого 2022 11:23
Отримують пільговий тариф, та ще скаржаться. Вони навіть на таке постачання не заслуговують.
ВОВК Показати IP 1 Лютого 2022 11:23
Підтримую! Як електромобілів накупили а толку ніякого!
Льонька Показати IP 1 Лютого 2022 11:24
Таке треба казати не директору міської філії, а генеральному з Єршова,4. Бо директору філії - то як начальнику відділу скаржитися на мера
Олексій Показати IP 1 Лютого 2022 13:16
Як взагалі енергетика може бути в приватних руках? Це ж стратегічно важливий об'єкт, який має бути в державній власності. Приватні особи не можуть керувати такими об'єктами, бо це ставить під загрозу енергетику цілої країни!
Ківерчанин Показати IP 1 Лютого 2022 20:16
Аналогічна ситуація в місті Ківерці по вулиці Філатова вже 7 разів вимикали світло в багатоквартирного будинку, то на 3 години то на 5-ть год. Гаряча лінія ніхто трубки не бере. На сайтах одні негативні відгуки. Хіба це серйозно, ще зима на дворі ні світла, ні опалення ввімкнути . Прошу звернути увагу керівництву на повну безвідповідальність.
Анонім Показати IP 1 Лютого 2022 21:00
Дуже гарна ініціатива щодо реприватизації!!! Перший чиновник, який не є одіозним, неадекватним, мутним, нормальний такий чоловік з нормальними вчинками.
Ангст Показати IP 2 Лютого 2022 07:11
по моєму Луцьктепло працює набагато гірше, стільки відключень як цієї зими ще не було(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus