USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Нелегальні перевезення на Волині - дешевше, та чи безпечніше?

1 Серпня 2018 16:33
Волинські перевізники наголошують, що обираючи нелегальні автобусні перевезення, пасажири нехтують власною безпекою та підтримують тіньову економіку, яка вже охопила 30%-40% ринку.

З цього приводу перевізник міжміських та міжобласних напрямків Михайло Яцишин розповідає, що такий «бізнес» прийшов до нас із Рівного, адже там уже велика конкуренція, і треба розширювати клієнтуру.

«Сьогодні вся молодь з гаджетами і дуже легко знаходить можливості перевезення до будь-якого міста України. «Заб’єш» у пошуку: перевезення у Львів, Тернопіль чи Київ – і отримуєш море інформації та бажаючих підвезти в обране місто. Молодь в силу незміцнілих життєвих орієнтирів хоче дешевше, але не розуміє, що все одно це вийде дорожче. До прикладу, квиток на Львів у касі коштує 110 грн, а ці «перевізники» беруть по 100 грн. Зрозуміло, що цей пасажир не застрахований. А коли працівник правоохоронних органів зупиняє авто, то водій каже, що групою друзів їде дивитись на оперний театр», - наголошує Михайло Михайлович.


Перевізник розповідає, що «розсадник» неофіційних перевізників є біля готелю Україна та ТЦ «Варшавський».

«Сьогодні однією із найбільших концентрацій нелегальних перевізників у Луцьку є готель «Україна». Туди приїжджають переобладнані Renault Trafic і Ford на шість-вісім місць. Це нелегальний бізнес, який процвітає махровим цвітом. Я на багатьох нарадах ставив питання, що така проблема рано чи пізно «вистрілить». Бо ж зрозуміло, що погоні за прибутком, їдучи на переобладнаній машині, водій робить три-чотири рейси до Львова в залежності від того чи є пасажир. Але все впирається в потрібні напрацьовані механізми, яких нема», - каже пан Михайло.

Він додає, що в липні сталася резонансна трагічна подія- смертельна аварія за участю маршрутки, й відтоді почалася ціла низка заходів, у тому числі операція «Перевізник», в результаті якої цей так званий нелегальний перевізник частково зник.

«Можу вам сказати, виручка збільшилась на 30-40% за останні 10 днів, коли активізувалися перевірки. Також, працюють правовому колі, водії об'єднуються і обмінюються інформацією та доносять її до поліції. Ми пишемо звернення і додаємо фотографії з тими перевізниками, але це сприймається як прояв конкурентної боротьби. Я не хотів би, щоб це так розцінювали, бо здорова конкурентна боротьба можлива лише в правовому колі. Якщо ж це відбувається в незаконний спосіб, постраждає в першу чергу пасажир. Ми платимо податків десь приблизно 120-150 тис. грн в місяць, а вони не копійки. Тому бачимо, що проблема з нелегальними перевезеннями має для суспільства лише негатив», - вважає Михайло Яцишин.

Нагадаємо, кілька років тому дві нелегальні автостанції, які не продають пільгові квитки та не мають відповідних дозволів від Укртрансбезпеки, працювали в розпал курортного сезону поблизу озера Світязь.

До слова, волиняни нарікають на нелегальних перевізників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Провізор Показати IP 1 Серпня 2018 16:57
Хай не триндить квиток з Львова 160 і вище до Луцька . З Луцька до Львова може на 10 грн дешевше. А блабла кар 90 грн -100 грн . Бла бла кар доїзджає щвидше тому що не зупиняється кожні 5 хв щоб лишні бабки зрубити.
антон Показати IP 1 Серпня 2018 17:05
нехай вчить закони... якщо водій везе людей з пункту А в пункт Б у своїй машині до 9 чол. то до нього непридерешся а те що гроші бере ніхто нескаже. Лібше скотовозами хай займеться
іра Показати IP 1 Серпня 2018 17:08
в америці для авто з усіма зайнятими місцями є окремі смуги руху, а в сінгапурі взагалі одному в машині їздити не можна, а тут чинуші дорогу перейшли
2011 Показати IP 1 Серпня 2018 17:15
вчора їхав на нелегальному таксі євроАвтоЄліта,то так то стрьомно трохи йому нагазував в машині.від такой їзди
Відповідь провізору Показати IP 1 Серпня 2018 17:22
Шановний провізор. Не вводьте людей в оману. Справа в тому, що на міжобласних перевезеннях тариф є нерегульованим. Тому різні ліцензовані перевізники ставлять різну ціну. Скажімо, на маршруті Луцьк-Ужгород ціна до м.Львів - 100 грн. (з усіма станційними і страховими зборами), а на маршрут Луцьк-Львів - 140 грн. (з усіма станційними і страховими зборами). Якщо Ви відповідальний громадянин, то повинні розуміти, що діяльність Bla-bla Car за великим рахунком є махновщиною (бо не сплачуються податки, страхування, офіційна зайнятість, а не меркантильний інтерес хитрого індивіда, який купив машину на 8-9 місць і по 14-16 год. гасає між Луцьком і Львовом
Антончику Показати IP 1 Серпня 2018 17:28
Закони пишуться саме для таких як ти. На дорозі вони писані кров'ю. Їх потрібно виконувати всім. Чому таких як ти не рухають, то поясню. За малозначущістю проступку правоохоронні органи (УДСБЕС та ін.), а також контролюючі - Укртрансінспекція ще не взялись за таких "підприємців". Робиться елементарно: два-три працівники роблять контрольну закупку, даючи тобі гроші для того щоб швидко доїхати на бла-бла карі, фіксують факт незаконної підприємницької діяльності, при повторному факті подібної діяльності є велика ймовірність, що через суд ти втратиш джерело підвищеної небезпеки і свою дійну корову. Це добре, бо не будеш дурити пасажирів. Тому тихенько сиди і чекай коли до тебе прийдуть.
Я Показати IP 1 Серпня 2018 17:30
Автор ти що за бред несеш ?Якщо взяти по твоїх словах те що ти тут написав то виходить якщо по 100 грн білет і 6-8 місць то пощитай кілометраж до Львова(на вокзал сихівський) і скільки водій заробить .То він ще іде в мінус а ще плюс амортизація це бред сумашетшого.
Ст Показати IP 1 Серпня 2018 19:35
Страховка дуже сумнівна перевага автобуса по перше не всі беруть квиток а як навіть візьмеш у водія той кусок паперу то при страховому випадку нічого не отримаєш не кажучи про стоячі місця в перевізників з ліцензією Одним словом реальність правильні акценти робить
ойо йой Показати IP 7 Серпня 2018 10:27
а скільки автобусів обладнаних кондиціонером ?????????????????????????????
Упс Показати IP 10 Серпня 2023 06:16
Бреше як дише, їхали цим перевізником і Буковель, водій понабирав по дорозі весь автобус людей…на касі купуть білети то у людей є місце за ними закріплене, купуєш на блаблакарі то за тобою немає закріпленого місця….як так, мусили стояти, бо у людей буди квитки з автостанції… Їхали назад недоавтобус взагалі зламався Ну так про що легальне і безпечне йде мова, перевізник Яцишин?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus