USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Немає документального підтвердження, що вугілля в Україну везли з Роттердама, – НАБУ

8 Серпня 2019 15:16
Детективи Національного антикорупційного бюро не знайшли документального підтвердження того, що вугілля в Україну за формулою «Роттердам+» потрапляло по морю з Роттердама в заявлених обсягах.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ, пише Українська правда.

«Детективи НАБУ та прокурори САП встановили відсутність документального підтвердження того, що енергетичне вугілля на українські ТЕС дійсно доставляли з Роттердама морським шляхом в заявлених для визначення оптової ціни на електроенергію обсягах.

Натомість включення відповідних видатків збільшило оптову ринкову ціну на електроенергію і, як наслідок, тарифи для більшості споживачів.

У результаті промислові споживачі, бюджетна сфера, підприємці та інші безпідставно переплатили за електроенергію щонайменше 18,87 млрд грн із них 14,3 млрд грн дісталися групі приватних компаній, яка, за версією слідства, й ініціювала запровадження формули «Роттердам+».

Детективи НАБУ вважають, що керівництво НКРЕКП запровадило схему в інтересах групи приватних компаній свідомо.

Для розслідування у відомстві дослідили більше 225 тисяч аркушів документів, здійснили понад 20 обшуків, допитали більше 50 осіб, скерували запити про міжнародну правову допомогу до 4 країн, провели низку експертиз, здійснили численні огляди вилученої під час обшуків техніки і тд.

Слідство зібрало докази щодо негативних наслідків формули в період з травня 2016 року до грудня 2017 року.

Наразі період дії формули після 2017 року також досліджується детективами НАБУ.

8 серпня детективи НАБУ повідомили про підозру 6 особам, зокрема колишньому голові та члену НКРЕКП Дмитру Вовку, у справі «Ротердам+».

Досудове слідство у провадженні триває і НАБУ встановлює причетних до скоєння злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
sv Показати IP 8 Серпня 2019 17:14
Хто б сумнівався! Аби тільки справу довели до кінця, а то починають дуже голосно, а на виході - пшик. Ні однієї справи немає з вироком, реальним покаранням. Чим більше вкрав, тим швидше відкупився!
Луцьк Показати IP 8 Серпня 2019 19:58
Порохоботи, читайте!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus