USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Неймовірні польоти та стрибки: у Луцьку відкрили перший урбан-парк. Фоторепортаж

21 Жовтня 2021 16:56
У Луцьку за підтримки політичної партії «ЗА Майбутнє» та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» відкрили урбан-парк «Молодіжний». Упродовж свята дітям та дорослим, які не приховували захоплення від новенької локації для розваг та занять спортом, свої вміння демонстрували танцівники брейк-дансу та хіп-хопу. Також на святі провели майстер-класи з воркауту та паркуру.

Урбан-парк побудували за кошти Луцької міської ради за ініціативою фракції «ЗА Майбутнє» у Луцькій міській раді (депутати передбачили половину річного депутатського фонду на облаштування нової сучасної локації) та за сприяння Ігоря Палиці, котрий залучив на це кошти із соцеконому.

Дитяча локація містить три зони: зона для діток до п’яти років, де створено ігровий будиночок, розвивальні панелі та карусель; зона для дітей від п’яти до чотирнадцяти років містить гойдалки, пісочницю, півкулі для балансування, пагорби та батути. Також на майданчику зосереджена зона для дітей з обмеженими фізичними можливостями, де вони зможуть отримати хороші емоції.
Ще однією локацією є зона для воркауту зі спортивним комплексом з рукоходами, перекладинами, навісом і лавкою для пресу.
Ну а найекстремальнішою стала зона скейтпарку, який обладнаний доріжками та трамплінами, призначеними для їзди на трекових скейтбордах, роликах, самокатах та BMX-велосипедах.
Також дітей попередили, щоб вони мали захисний шолом та елементи захисту, аби розваги в урбан-парку були безпечними.

Привітав лучан на відкритті першого у місті урбан-парку Луцький міський голова Ігор Поліщук, пообіцявши, що ініціативу створення таких парків будуть продовжувати і в інших районах міста.

«Дякую своїм колегам-депутатам за ідею, адже ми думали, що саме облаштувати на цьому місці. Та кількість дітей і підлітків, які тут весело та з користю проводять свій час, показує, що ініціатива була вдалою. Незважаючи на те, що вже осінь, в урбан-парку проводить час дуже багато дітей. Це показує, що урбан-парки потрібно будувати і в інших частинах нашого міста. Я переконаний, що ми цим займатимемося в подальшому. Всім присутнім дітям та дорослим, які будуть тут займатися, гарного настрою та здоров’я», – побажав Ігор Поліщук.
Голова правління Фонду «Тільки разом», депутатка Луцької міської ради фракції «ЗА Майбутнє» Катерина Шкльода відзначила, що Ігор Палиця завжди говорить, що в здоровій нації – наше здорове майбутнє.

«Цей урбан-парк ми робили для дітей, і їхня реакція свідчить про те, що ми все зробили правильно. Думаю, що й надалі намагатимемося облаштовувати такі локації у місті», – сказала Катерина Шкльода.
Згодом для гостей свята розпочалися показові виступи. Свої вміння демонстрували паркуристи та хіп-хоп-танцюристи, також були майстер-класи з воркауту, коли спортсмени демонстрували неймовірні стрибки на турніках, підлітаючи в повітря.
Чи не найзахопливішими стали виступи ролерів та ектремалів на BMX-велосипедах, які демонстрували неймовірні стрибки на трамплінах скейтпарку.
А згодом після показових виступів гості свята взяли участь у розіграші подарунків від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», зокрема розіграли три трюкові самокати, професійні ролики, рукавички для занять воркаутом, а також спортивні пляшки.
Відзначимо, що діти не лише спостерігали за показовими виступами, а й самі розважалися на локаціях урбан-парку.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
ЗнайЮ Показати IP 21 Жовтня 2021 17:30
Тепер з чистою совістю можна зарядити ляща тим хто оббиває сходи біля драмтеатру.
Біля драмтеатру до ЗнайЮ Показати IP 21 Жовтня 2021 17:54
Ага, попробуй. Так заряжу, що тобі лящі і жаби снитись почнуть.
Онаній до Біля драмтеатру Показати IP 22 Жовтня 2021 16:07
Хіба з мамою лящі будеш роздавати мамин сночок!!
Ріелтор Показати IP 21 Жовтня 2021 18:52
Чудово, можна піднімать вартість навколишньої нерухомості.
ABC до Ріелтор Показати IP 22 Жовтня 2021 15:25
В навколишніх будинках можна сміливо знижувати. Не всім сподобається жити під дитячий крик-шум-гам, гурків скейтів і самокатів вдень, а вночі такі місця дуже полюбляють компанії з півасом, семками та біленькою, а потім слухай їх розборки.
Пильний Показати IP 21 Жовтня 2021 19:37
Карантин, а де маски?
Лучанин Показати IP 22 Жовтня 2021 00:00
Те що для розвинених країн є нормою то для нас 'велика подія'. Скільки ще потрібно депутатів там зібрати?
Арафат Показати IP 22 Жовтня 2021 00:11
МАСКИ ДЕ?????!!!
Вася Показати IP 22 Жовтня 2021 09:19
Цікаво скільки стирили?
Наташа Показати IP 22 Жовтня 2021 09:42
Трамплін скейпарку під час руху на самокатах і велосипедах дуже стукає ("гримить") на весь простір і заважає жителям прилеглих будинків. Тому, що в цих трамплінах нічого немає, пустота. Потрібно чимсь наповнити (мінватою або пінопластом). А так не погано для дітей, цікаво і багато вражень від цих розваг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus