USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Скейтпарк, батути, street workout: яким буде урбан-парк у Луцьку на проспекті Молоді

14 Червня 2021 14:15
Сучасний і багатофункціональний урбан-парк зявиться у Луцьку на проспекті Молоді з ініціативи депутатів Луцької міської ради від групи «ЗА Майбутнє». Тут мають облаштувати кілька ігрових зон для дітей різних вікових категорій, також будуть ігрові елементи для діток з інвалідністю. А ще він має стати місцем відпочинку для любителів екстремальних видів спорту.

Як розповіла ініціаторка цього проєкту, депутатка Катерина Шкльода, місце для урбан-парку обрали не випадково.

«Хоч він називається проспектом Молоді, але молодіжної інфраструктури насправді тут немає. Ще під час передвиборчої кампанії до нас надходило багато запитів від лучан про те, щоб облаштувати тут майданчик. Адже раніше він був, тож пропонували його відновити. Але, на нашу думку, не варто відновлювати те, що вже віджило своє, а варто збудувати щось нове і сучасне. Тож ми вирішили, що половина річного депутатського фонду депутатів групи «ЗА Майбутнє» буде спрямована на облаштування цього майданчику», - пояснила вона.

Читати ще: У Луцьку облаштують урбан-парк для любителів екстремальних видів спорту

Катерина Шкльода додає: зважаючи на те, що цей мікрорайон густонаселений і тут мешкає багато дітей, то таке місце попитом буде користуватися.
«Ми його називаємо урбан-парк «Молодіжний», тому що він знаходитиметься на проспекті Молоді і охоплюватиме різні вікові категорії. Він буде включати кілька зон: місце для ігор найменших діток, для старших – майданчик з елементами геопластики, тунелями, канатними гойдалками. Також будуть елементи для діток з інвалідністю – батути та гойдалки, на які можна заїхати на візку. Далі передбачена спортивна зона для street workout, де зможуть займатися вправами і ті, хто хоче підтягнути свою фізичну форму, й ті, хто цим займається професійно. Він буде дуже потужний, подібних у наших мікрорайонах ще немає. Також тут з’явиться великий скейтпарк, наскільки дозволяє там площа. Він буде з великою кількістю елементів, і вистачить місця дітям, які будуть кататися й на роликах, й на скейтах, і на самокатах», - розповідає депутатка.

Катерина Шкльода сподівається, що цей приклад надихне інших та стане початком облаштування подібних зон у різних мікрорайонах міста.

Візуалізацію того, як виглядатиме цей урбан-парк, Луцький міський голова Ігор Поліщук опублікував на своїй сторінці. З його слів, цього тижня вже буде оголошена процедура закупівлі та будуть приступати до роботи.
Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
такот Показати IP 14 Червня 2021 14:53
І пункт для лікаря там облаштуйте бо діти добряче коліна і ... там збивати будуть :)
Ага до такот Показати IP 15 Червня 2021 23:27
І смітники, що б бутилки з пива я мав куда кидати. І для бичків щось придумайте.
Сусід Показати IP 16 Червня 2021 15:00
Пункт там є через дорогу- обласна дитяча лікарня.А от доцільність скейтпарку під вікнами квартир важко зрозуміти !?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus