USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Польщі третю добу горить найбільший національний парк

22 Квітня 2020 15:54
Бєбжанський національний парк (північний схід Польщі), який є найбільшим природним заповідником у країні, горить третю добу поспіль.

Пожежа охопили ділянку площею 3 тис. га, а її гасіння ускладнює проблема з проїздом пожежних автомобілів до місць екологічного лиха, повідомляє Укрінформ з посиланням на Wpolityce.pl.

«Операція дуже складна через те, що туди не можна доїхати автомобілями. Аби дістатися на місце, пожежники мають йти пішки близько 5-ти кілометрів. Для гасіння пожеж вони використовують палки з бляхою на кінці, тобто вогонь гаситься ударами цих палиць по місцях горіння», – розповів речник Пожежної служби РП Кшиштоф Баторський.

За його словами, акція пожежогасіння в Національному парку ускладнена тим, що частина території, яка уражена пожежами, розташована на торф’яниках. Відтак, пожежники мають пильнувати, щоб не потрапити у вогняну пастку.

На допомогу пожежникам з Підляського воєводства Польщі вирушили 180 їх колег з інших регіонів країни. В районі пожежі розгортається кризовий штаб. У пожежогасінні також беруть участь чотири пожежні літаки, які скидають воду на місця пожежі.
Пожежі у Бєбжанському національному парку стаються щороку, але, як правило, вони не перевищують площу 200 га упродовж року. Нинішня пожежа є найбільшою за обсягами за останні понад 10 років.

Бєбжанський національний парк розташований на території площею близько 59 тис. га. Він розташований у багнистій місцевості, де є багато рідкісних видів рослин і тварин.

Керівництво парку збирає кошти на допомогу у проведенні рятувальної операції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
кузя Показати IP 22 Квітня 2020 17:14
вже і в Польщі наші палії куражаться...
хуузя до кузя Показати IP 22 Квітня 2020 19:03
Цей дибілізм з підпалами інтернаціональний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus