USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Незрячі діти теж хочуть читати «Гаррі Поттера»

22 Грудня 2009 12:23
Волинська обласна організація Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» з 25 грудня 2009 року по 19 січня 2010 року проводить марафон «Незрячій дитині – тактильну книгу».
Як повідомив координатор проекту Віталій Ткачук, в Україні є 5 шкіл-інтернатів для незрячих дітей, у яких навчається понад 1000 дітей. Крім того, майже в кожній області України є школи для дітей з вадами зору, в яких навчаються і незрячі діти, що користуються шрифтом Брайля. Залишається певна кількість дітей, що навчаються за індивідуальним планом (вдома). Загалом кількість учнів з вадами зору становить близько 5 тисяч.
У школах для незрячих такі діти забезпечені частиною підручників, але художня література майже відсутня. Діти читають літературу, яка була видана ще за часів Радянського Союзу.
Отже, основною проблемою проекту є обмеження доступу незрячих дітей до інформації через відсутність художньої літератури рельєфно-крапковим шрифтом, яким користуються незрячі. Як наслідок, учні втрачають можливість самодостатньо розвиватись, що у майбутньому зменшує можливості для їх реалізації.
Проект «Незрячій дитині – тактильну книгу» має на меті сприяти виданню художньої літератури рельєфно-крапковим шрифтом (Брайля), а саме книг Джоан Роулінг «Гаррі Поттер» для незрячих дітей.
У рамках проекту з 25 грудня до 19 січня триватиме акція, під час якої розповсюджуватимуться листівки серед громадськості міста із закликом сприяти виданню книг рельєфно-крапковим шрифтом та трансляцією роликів соціальної реклами на місцевих радіо, телебаченні та публікаціями у пресі. З 7 по 19 січня запланована різдвяна акція (вертеп), у якому братиме участь молодь з вадами зору та волонтери.
У період Різдвяних свят учасники акції завітають у сім’ї до незрячих дітей та відвідають зі сценічними дійствами державні установи та приватні структури для збору коштів.
Завершиться проект проведенням підсумкової прес-конференції, на якій буде презентовано результати марафону.
Усі зібрані під час проведеного марафону кошти будуть перераховані на рахунок видавництва для видання визначеної літератури рельєфно-крапковим шрифтом.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
OrestN Показати IP 22 Грудня 2009 22:43
як намене краще дали б незрячим дітям книги які вчать добру а не калдовству
Юка Показати IP 23 Грудня 2009 22:31
незрячі діти - такі ж самі, як і інші, і бажання, і уподобання у них такі ж як у зрячих. можливостей просто обмаль :( а зараз дітей, які не читали Гарі Потера (чи хоча б не бачили екранізації) інші вважають "потеряними" (з дитячого сленгу)
Юка Показати IP 23 Грудня 2009 22:35
ще б видавництво долучилося до акції і зробило чималу знижку на свої послуги (адже добру справу затіяли організатори)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus