USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Ні – бізнесу на крові героїв, – тисячі патріотів зібралися на мітинг під стінами парламенту

22 Лютого 2017 09:45
Війна триватиме доти, доки в цьому будуть зацікавлені можновладці, - вважають учасники акції підтримки торговельної блокади окупованого Донбасу.

Мітинг на підтримку блокади торгівлі з окупованими територіями, у якому взяли участь волиняни, відбувся 21 лютого на майдані перед будівлею Верховної Ради у Києві.

У акції, яку ініціювало «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», взяли участь представники усіх регіонів України.

Перед мітингарями виступили народні депутати, учасники АТО, учасники блокади торгівлі з окупованими територіями та матері й жінки бійців, які перебувають у полоні в бойовиків.



Народний депутат Тарас Батенко зазначив, що у той час, коли на сході гинуть кращі сини України, влада безпрецедентно торгує з ворогом на мільярди гривень, пояснюючи це економічною доцільністю та потребою підтримати українських громадян на окупованих територіях. Водночас, офіційно ці території досі не визнали окупованими, тобто торгівля відбувається на крові бійців. Вимогою українських патріотів є створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді з представників усіх фракцій. Така комісія повинна здійснити аналіз усіх торговельних операцій, які українська влада здійснює з ворогом на окупованій території, таким чином підживлюючи ворога, терористичні організації «ДНР» і «ЛНР». Таким чином, влада підтримує «ракову пухлину», що розростається на тілі України. Учасники мітингу вимагають припинити торгівлю з окупантом, а також прийняти законопроект, який визнає цю територію тимчасово окупованою.


Нардеп наголосив, що торговельні операції у такому безпрецедентному масштабі потрібно припинити. Згаданий законопроект закликали розглянути у Верховній Раді вже цього тижня. Від Голови Верховної Ради вимагають, аби у четвер законопроект винесли на розгляд та прийняття.

Війна триватиме доти, доки в цьому будуть зацікавлені можновладці, у кишені яких сьогодні відраховуються десятки і сотні мільйонів гривень, кров’ю і потом зароблених українцями, - вважає депутат. Він зазначив, що очікуватимуть звіту Кабміну та Верховної Ради щодо всіх торговельних операцій з окупованими територіями.

Один зі співорганізаторів блокади торгівлі з окупантами у зоні ОРДЛО нардеп Володимир Парасюк зазначив, що на війні заробляють мільярди, і він особисто побачив масштаби переміщення вантажів між окупованими та не окупованими територіями. Лише через одну станцію протягом року та чотирьох місяців пройшло більше 700 тисяч вагонів різних товарів – не лише вугілля, а й бетону, цегли, паливно-мастильних матеріалів тощо. З його слів, якщо Україна робить такі комфортні умови для покидьків, які прийшли на нашу землю, ці покидьки ніколи не підуть з нашої землі, тому що їм комфортно там жити.


Він відзначив, якщо Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик зміг домовитися щодо постачання вугілля з окупованих територій, Міністр повинен домовитися про звільнення з полону українських бійців, що є однією з ключових вимог. Інша вимога – визнання територій окупованими, що зробить менш комфортним проживання на цих територіях і вони повернуться під контроль України під тиском Збройних Сил України та добровольчих батальйонів.

«Торговельна блокада - це гостра форма протесту нашого суспільства проти дволикості влади. Соціологічні опитування показали, що 2/3 громадян підтримують економічну блокаду, попри те, що вона є непопулярним заходом, радикальним методом. Тому, що люди обурені до краю тотальною брехнею, політичною безпорадністю, корупцією і неминучою економічною кризою. Усе, що виборювалося на Майдані, торгівлею з окупантами влада знецінює і оскверняє. Керовані жадобою наживи, своїми фінансовими бізнес-інтересами владці ігнорують людей, тих, хто потерпає зараз від матеріальної скрути, безгрошів'я, безперспективності. Але найбільше цим людям болить Україна. Болить, тим що її зневажають, грабують, колонізують. Тому як людина, якій виборці делегували право відстоювати їхні інтереси, я теж за економічну блокаду шляхів торгівлі з окупантами, де зиск мають обидві сторони, але програє народ і наша країна», - пояснила свою позицію народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич.


Голова Волинського УКРОПу, голова фракції «УКРОП» у Волинській облраді Вячеслав Рубльов зазначив, що неможливо виміряти грошима чи вугіллям горе волинської родини, яка у ці дні ховатиме Героя, який повернувся на Волинь загиблим.


З його слів, допоки в Україні будуть такі Міністри як Ігор Насалик, який підтримує торгівлю з окупованими територіями, доти українці і волиняни, зокрема, зустрічатимуть Героїв скаліченими і мертвими.

«Ми повинні все зробити, щоб очистити владу від цих людей, які за наш із вами рахунок наповнюють свої кишені і забирають у нас патріотів. Це злочин проти народу, коли шахти на Волині і Львівщині закривають і купують вугілля у терористів», - переконаний Вячеслав Рубльов.

Він нагадав, що депутати Волиньради ухвалили рішення щодо повної блокади окупованих територій. Вячеслав Рубльов закликав учасників мітингу з різних регіонів, повертаючись додому, зробити те ж саме – таким чином, на місці можна побачити, які депутати місцевих рад відстоюють інтереси народу.

До акції долучилися депутати місцевих рад з різних частин Волині. Так, депутат фракції «УКРОП» у Луцькій міськраді Сергій Балицький зауважив, що торговельну блокаду варто було розпочинати у 2014 році, адже не можна торгувати з окупантами – неможливо уявити, щоб у 1941 році торгували Москва і Берлін. З його слів, не можна допускати «торгівлі на крові», коли полонені бійці не звільняються, а українська влада продовжує торгівлю з окупованими територіями. Депутат зазначив, що у Нововолинську закривають шахти, які могли б давати до тисячі тонн вугілля, водночас влада купує вугілля на окупованих територіях, мешканці яких, до того ж, вдвічі-втричі менше сплачують за комунальні послуги, ніж мешканці інших регіонів.


Депутат фракції «УКРОП» Ковельської міської ради Галина Стасюк розповіла, що вирішила взяти участь в акції, оскільки проти торгівлі з окупантами та виступає за повне припинення торговельних відносин з окупованими територіями і за визволення полонених. Вона сподівається, що акція принесе результат, адже влада побачить, що багато людей з усієї України прибули до Києва, щоб вимагати цих змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
123 Показати IP 22 Лютого 2017 10:01
Полуграмотный имбецил Парасюк и его команда! Пропала страна....
555 до 123 Показати IP 22 Лютого 2017 11:19
Грамотний ти наш, ти навіть мову народу, серед якого живеш, не зміг вивчити. Парасюк якраз і бореться, щоб такі як ти державу не загубили.І нема чого цькувати патріотів. Україну мало любити, її ще захищати треба від нечисті різних сортів.
до 555 до 555 Показати IP 22 Лютого 2017 12:58
Ну да, Парасюк борець що треба. І одразу за його старання Святий Миколай йому швейцарського годиника подарував? Адже саме так він вказав у своїй деларації. А ще квартиру в Києві, машину і ще багато приємних дрібничок якими обростає одразу ж слуга народу прорвавшись до корита.
555 до 123 Показати IP 22 Лютого 2017 13:18
Парасюк: Тепер я розкажу хто тут "агент кремля" і виконує "російський сценарій" Тепер я розкажу хто тут "агент кремля" і виконує "російський сценарій". Кому цікаво то прочитайте до кінця. Одним з сценаріїв Росії є те, що вона хоче формалізувати і надати суб'єктності ЛНР і ДНР. Завдання полягає в тому, щоб ці "республіки" набрали ознак державності, щоб у них були свої органи влади, своя армія і юстиція, щоб існувало поняття економіки і торгівельних відносин. Путін виводить їх зовсім на інший рівень і змушує українську сторону з ними говорити і домовлятись. Це план вічної війни проти України з фінасуванням окупанта Україною. Тому всі хто проти #торгівельна_блокада і є агентами кремля або просто дурнями. Цих виродків потрібно тримати у статусі терористів, дикунів і окупантів а не надавати їм статусу партнерів і переговорників. Якщо нам потрібне Придністров'я або Абхазія тоді торгуємо з ними на здоров'я, але якщо ми хочемо перемогти в цій війні і щоб наші діти не знали цього жахіття, то потрібно зробити окуповані території некомфортними для існування, щоб ворог відчував складнощі у реалізації своїх планів і щоб у нього не було ресурсу протистояти українській армії. Цікаво, якби проводив Плотницький або Захарченко свої фейкові засідання без світла, води і газу? Щоб вони казали на відсутність роботи і соціальний колапс? Хтось скаже що Росія на все дає гроші. НЕ ДАЄ, а ДАВАЛА. І це був її план запустити проект, який потім би перейшов на самофінансування. Цю реалізацію спецслужби Росії змогли втілити в життя через наших олігархів, продажних чиновників і "безхребетного" гаранта української Конституції. В мене все. Багато не довелось писати
просто українець. до 555 Показати IP 22 Лютого 2017 23:03
Шановний 555 ,Ви неймовірно не далекогляна людина , тай аналітичне мислення - це не Ваше.ПЕред тим як щось писати потрібно, як мінімун хоча б трішки розбиратися в економіці ,розуміти значення ГЕОПОЛІТИКА.Я не сумніваюсь , що Ви патріот України,але ж саме такі як Ви знищили державність України 100 і більше років тому назад.Блокада Донбасу,в сьгоднішніх реаліях - це потужний цвях в домовину України.Уявіть воюючу державу в якій методично руйнується тил,а це перебої із постачанням продуктів та боєприпасів у війська,масові незадоволення населення в зв"язку з ще більшим зубожінням.Слідуючий крок - країна входить в безлад та хаос ,далі повноцінна громадянська війна по всій Україні.Як результат , чергова втрата свого суверинітету.Ви цьго хочете ? А може завдяки блокаді українці на території так званих чудо-юдо-квазі республік ДЛНР краще почнуть відноситися до Великої України ?А чи Росєя не використає такий шанс порівняти блокаду Донбасу з блокадою фашистами Ленінграду, коли сотні тисяч мирних жителів цьго міста померло від голоду ? А не думали Ви ,як весь цивілізований світ сприймає цю блокаду ? Чи можливо ми можемо перемогти ворога без союзників ? Так навіть потужний СРСР під час війни з Гітлером не дозволяв собі зневажати думки союзників США,Англії ,Франції.Таким чином не комфортні умови Ви створите Великій Україні.Крім того у нас , не тільки олігархи продажні,але і деякі політичні партії працюють на русаків.Я маю на увазі не опоблок,котрий відкрито тягне за Росією, а тих хто прикриваючись патріотично-націоналістичними закликами все робить для руйнування України,не забуваючи стабільно отримувати свої 33 срібники від Русії.Здогадайтеся,хто це ??? Це коротко.Висновок.Як же потрібно ненавидіти свою Батьківщину та свій народ , щоб свідомо штовхати їх до загибелі? Кому потрібна Україна без українців? Не вішайте нікому ярлик дурня,тому що мудра людина спочатку подивиться на свій рівень знань і то не ображатиме інших,особливо тих , хто дійсно хоче вберегти Україну від зрадників і дурнів.Для збагачення своїх знань ,раджу ознайомитися із роботою "оперативно боевых груп особого назначения" НКВС СРСР їх в 1944 р. масово "закидали" в Західну Україну для боротьбі з ОУН-УПА.ВСі вони були одягнені в однострої УПА ,кричали "Слава Україні - Героям Слава",а самі кровожерливо шматували Україну і таки тимчасово свого досягли _ Україна втратила тоді суверинітет та самостійність.Проведіть аналогію.Серед патріотів як завжди знйдеться іуда.Слава Україні !!!!!!!!!
просто українець до просто українець. Показати IP 24 Лютого 2017 11:19
А з іншого боку, щось я не пам'ятаю, щоб той же СРСР вів торгівлю з Гітлером. І якщо вже згадувати блокаду Ленінграду, то чому ж Сталін не торгував з Гітлером, заради забезпечення жителів всім необхідним..? Так це ж очевидно - з ворогом, який стріляє в тебе, не мають жодних стосунків, крім протистояння... Або як пояснити таку ситуацію: з одного боку на сході гинуть наші хлопці, всією країною збираємо допомогу для нашої армії, а з іншого тихо-мирно торгуємо з вбивцями наших синів..? Чи кім нашого сходу, більше вугілля ніде не видобувають? Просто нашим мужновладцям, "цікавіше" торгувати з вбивцями, ніж щось реально робити для країни. Чи може, вони всі такі гарні, а ось корупція щось нікуди не зникає - це теж Парасюк и Ко винуваті..?
Катерина Показати IP 22 Лютого 2017 10:10
Я за блокаду. Порошенки,яценюки, гройсмани, насалики,авакови,луценки,коболеви та інші барижники - вороги українського народу, агенти кремля!
тактак Показати IP 22 Лютого 2017 10:22
Рослини всіх країн єднайтеся! :)
555 до тактак Показати IP 22 Лютого 2017 11:21
Мозги провітри -а раптом поможе, якщо ні -прийми співчуття.
До Катерини Показати IP 22 Лютого 2017 11:23
А то не ви їх привели до влади.Пі ........ да ти бездіпломна.
Леся Показати IP 22 Лютого 2017 11:40
Ох це завжди так було в історії що хто при владі той і краде все під себе. Зараз такі Закони дебільні ця влада робить
Коза Показати IP 22 Лютого 2017 11:46
Я за блокаду, хоча блокада звучить не правильно. Це відмова від фінансування тероризму, відмова від торгівлі з терористами. Блокаду Донбасу фактично неможливо здійснити, бо у них є кордон з Росією. В те вугілля можна що завгодно напхати від контрабанди до вибухівки. можуть постраждати працівники ТЕС і ТЕЦ. Ніхто за людей не думає.
АС до Коза Показати IP 22 Лютого 2017 12:57
а коли думав і хто? проблема в людях на себе вони не надіються а думають що їм бог допоможе якого не має бо якби був то вже допоміг

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus