USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нічна атака на Україну: знищені понад 40 повітряних цілей над Києвом, збили ракету на Львівщині

29 Травня 2023 08:24
Росія вночі 29 травня вчергове здійснила масовану атаку по Україні.

Повітряна тривога у столиці була оголошена о 00.40 і тривала 4 години 18 хвилин. Після 3 ночі у Києві прогриміли перші вибухи. Влада повідомила про успішну роботу ППО, передає ТСН.

Це вже 15-та повітряна атака ворога на столицю від початку травня.

Як повідомили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА), під час повітряної атаки на столицю було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей.

«Росіяни-терористи усіма силами намагаються здійснити ураження ключових для себе цілей і одночасно виснажити ресурси нашої ППО. Також цими постійними нападами противник прагне тримати в глибокому психологічному напруженні цивільне населення. Цією ночі знов були дрони – за попередньою інформацією, ворог застосував баражуючі боєприпаси «Shahed». Практично одночасно з атакою БпЛА, з району Каспію ворожі ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет, ймовірно Х-101/555. Тож атака на столицю була комбінованою, з різних напрямків», – повідомили в КМВА.

«Загалом, силами і засобам нашої ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено! Дякуємо протиповітряній обороні за відмінну роботу! Остаточні дані – у зведеннях Генштабу та Повітряних сил», – йдеться у повідомленні.

Своєю чергою мер Києва Віталій Кличко написав: «Дякуємо нашим силам ППО за філігранну роботу! Ще одна складна ніч для столиці. Але завдяки професійності наших захисників внаслідок повітряної атаки варварів у Києві не сталося уражень та руйнувань інфраструктурних та інших обʼєктів, багатоквартирних житлових будинків. Немає постраждалих та загиблих».

В результаті ворожої атаки 29 травня постраждали Голосіївський, Подільський та Святошинський райони Києва.

Так, у Подільському було зафіксовано падіння уламків на дах одноповерхового приватного будинку. У Святошинському районі, де уламки впали на відселену будівлю, рятувальники ліквідовувували. пожежу.

На щастя, обійшлося без жертв.

Через уламки постраждала портова інфраструктура в Одесі, пожежу вже загасили. Над Миколаївщиною та Одещиною знищено чотири «Шахеди».

У Львівській області ракету збили над Золочівським районом. Уламки впали на дерев‘яну господарську будівлю, була пожежа.
Вночі російські війська вдарили по об’єктах Хмельниччини. Один з них – військовий, повідомили у Хмельницькій ОВА.

«Наразі тривають роботи з локалізації пожеж на складах паливно-мастильних матеріалів та зберігання бойових матеріальних цінностей. Виведено з ладу 5 летючих апаратів. Розпочаті відновлювальні роботи злітно-посадкової смуги», – йдеться у повідомленні відомства.

Дані щодо постраждалих уточнюються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus