USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Нічна атака по Україні: ЗСУ знищили 52 «Шахеди», понад 40 – над Києвом, є загиблий

28 Травня 2023 08:37
У ніч на 28 травня 2023 року ворог атакував Україну іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» з північного напрямку – Брянська область, та південного – Краснодарський край.

Загалом зафіксовано пуски рекордної кількості дронів-камікадзе – 54.

Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

«Чергову нічну атаку ворог спрямував на військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури держави в центральних регіонах країни, зокрема на Київщину. Тут, у зоні відповідальності повітряного командування «Центр», знищено більшість ударних дронів», – додали у Повітряних силах.

Зокрема, над Києвом було знищено понад 40 ворожих безпілотників, повідомили у Київській військовій адміністрації.

«Чотирнадцята повітряна атака на столицю з початку травня! Сьогодні ворог вирішив «привітати» киян з Днем Києва за допомогою своїх смертоносних БпЛА.

Попередньо, це була наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на столицю, а саме – баражуючими боєприпасами «Shahed». Напад здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад 5 годин!

За попередніми даними, силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було знищено понад 40 безпілотників рашистів. (Остаточні дані – у звітах Генштабу і ПС)», – повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

За інформацією, яка уточнюється, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва.

В Голосіївському через збиття дронів:

уламки влучили у 7-поверхову нежитлову будівлю, одна людина загинула, одну – госпіталізували;

виникло займання даху одного з ТРЦ;

виникла пожежа на території одного з будівництв;

також було загоряння на території підприємства, спалахнули склади готової продукції, руйнування на площі 1 000 м кв, є один постраждалий.

У Печерському районі загорівся дах будинку.

У Дарницькому районі в одному з магазинів вибиті шибки та пошкоджені двері.

«Інформація щодо постраждалих уточнюється», – зазначають у КМВА.

Як додав міський голова Києва Віталій Кличко, руйнування є також у Соломʼянському районі. Зокрема уламком дрона пошкоджений 3 поверх 7-поверхової будівлі.

Згідно з інформацією очільника Житомирської ОВА, російські дрони на Житомирщині вдарили по одному з інфраструктурних об’єктів. На щастя,пПостраждалих немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 28 Травня 2023 11:14
Гарно "вiдпрацювали" Шкода ,що двух гумових не забили. Один по Киеву скакав iруйнував об"екти ,другой по Житомиру. А так,в загальному практично забили усi.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus