USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Патріотизм за гроші. Скільки заробили російські зірки за підтримку Кремля

13 Травня 2022 00:14
Після того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого, більшість російських зірок підтримали путінську так звану «спецоперацію». Втім, як підрахували журналісти, робить це шоу-бізнес РФ не за просто так.

Про це пише НВ з посиланням на ВВС.

«У квітні – на початку травня в російських регіонах пройшов марафон «Za Россию». На нього влада витратила рекордну суму – майже 100 млн рублів. Артисти заробили на патріотичних концертах великі гонорари, а запрошував їх близький Кремлю Експертний інститут соціальних досліджень», – йдеться у матеріалі.

Читати ще: Ціна «власної думки» – 82 гривні: як збирали масовку на концерт у Москві

Повідомляється, що таких мітингів-концертів на підтримку росіян, що воюють в Україні, з середини квітня було організовано в понад 30 містах РФ. При цьому на оплату виступів артистів у цьому марафоні з бюджету було витрачено 95,3 млн рублів (приблизно 1,4 млн доларів) – що зробило цю суму найдорожчим державним контрактом, укладеним коли-небудь в Росії на оплату концертної програми.

Загалом у марафоні брали участь 34 виконавці, між якими й розділили рекордну суму. Для кожного була погоджена програма та її ціна, найбільше (10,5 млн рублів або понад 150 тис. доларів) заробила група музиканта Сергія Галаніна – «СерьГа». Найдорожче коштував єдиний концерт гурту «Uma2rman» у Барнаулі (більше 4 млн рублів або близько 60 тис. доларів), найдешевшим був виступ гурту «Послезавтра».

Також видання склало список російських зірок, залежно від суми, яку їм вдалося заробити на своєму «патріотизмі»:
Читати ще: Чому рашистський шабаш в Лужниках – телеілюзія: експертний аналіз відео

«Бі-бі-сі порівняла вартість участі артистів щодо держконтрактів у марафоні та інших концертах, зокрема у колишні роки. Ці підрахунки приблизні, оскільки остаточно не розкриваються всі умови, але можуть дати уявлення про розмір цін. Як з’ясувалося, за нинішніх кризових умов гастролі на підтримку «спецоперації» в Україні – непоганий бізнес для артистів-патріотів», – зазначається у статті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus