USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Нідерланди нададуть Україні запчастини та обладнання для ремонту енергетичної інфраструктури

9 Грудня 2022 13:22
Нідерланди передадуть Україні трансформатори, кабелі, комунікаційні компоненти для ремонту важливої енергетичної інфраструктури.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на нідерландський уряд.

«Нідерланди підтримають Україну цієї зими матеріалами для ремонту важливої енергетичної інфраструктури. Йдеться про поставку, в тому числі, трансформаторів, комутаційних компонентів і кабелів, необхідних для відновлення роботи електромережі. Цей нідерландський внесок є частиною 180 мільйонів євро, які уряд виділив, щоб допомогти Україні пережити зиму, з яких 18 мільйонів євро – на ремонт життєво важливої інфраструктури», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з жовтня Росія здійснила численні атаки на енергомережі України. Попри всі старання українців, проводити ремонт стає дедалі важче, зокрема через брак матеріалів. Нідерланди співпрацюють з Європейською комісією для організації логістики. Транспортування в Україну компенсується організацією гуманітарної допомоги ЄС.

«Через російські бомбардування українці зараз мають надзвичайно важку зиму. Багато з них без тепла та світла. Поставляючи трансформатори, кабелі та інші предмети, ми допомагаємо полегшити ці страждання. Ми з Україною з початку війни. Ми будемо продовжувати це робити», – запевнила міністр внутрішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів Ліше Шрайнемахер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus