USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Ніколи знову»: у Луцьку віддали шану солдатам та жертвам Другої світової війни

28 Жовтня 2020 13:16
У Луцьку вшанували жертв Другої світової війни. Покладання квітів до пам’ятника «Поранений солдат» відбулося сьогодні на меморіальному комплексі «Вічна Слава».

У заході взяли участь представники міської влади, військові, громадські активісти та небайдужі лучани.

«Вшанування пам'яті жертв Другої світової війни – надзвичайно важливе для сучасників, адже не можна забувати про ту величезну кількість людей, життя та здоров’я яких забрала війна. Потрібно пам’ятати ці сторінки історії, аби в майбутньому наша країна жила щасливо, щоб вона розвивалась. Вони віддавали своє життя, аби могли жити ми. Тому не можна забувати цей подвиг солдатів, які воювали у той час та захищали свою землю. Вони просто хотіли жити під мирним небом і бути щасливими. Потрібно пам’ятати про це, щоб не допустити такого знову», - зазначив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.
Громадська активіста, донька ветерана Другої світової війни Наталія Вітовська, своєю чергою, наголосила, що про подвиг солдатів Другої світової війни потрібно розповідати дітям та онукам, аби не повторювати це жахіття знову і знову.

«Сьогодні для мене дуже великий день. Я – донька ветерана. Мій тато, Дмитро Ілліч Кожин, Царство йому Небесне, пройшов всю війну. Народився у 1919 році. У 1939 році він пішов до армії, і якраз перед його «дембелем» розпочалася Друга світова. Тож мого тата одразу зі строкової служби забрали воювати. Він дійшов до Берлінуа. Татка нагородили відзнаками та орденами, зокрема, він мав медаль «За відвагу», орден «Червоної Зірки» тощо. Мій тато – мій герой. Я цим пишаюсь, і завжди пам’ятаю про цей день, тим самим вшановуючи його пам'ять. Ніколи не можна про це забувати, щоб воно не повторювалося знову і знов. Ми повинні говорити про це нашим дітям та онукам», - зауважила лучанка.
Разом із нею покласти квіти до пам’ятника «Поранений солдат» прийшла й донька ветерана Другої світової війни Наталія Некрахова. Вона розповіла, що її батька Василь Григоровича Некрахова, 1918-го року народження, у 1941 році кинули в перший бій у складі морської піхоти, де він отримав поранення.
«З уламком в голові він прожив майже 96 років. Після війни займав посаду директора залізничної школи у Луцьку, а потім – вечірньої. Все життя тато був дуже активний. Я дуже пишаюся тим, що він у мене такий був, і що воював за Україну. Якби не ті відважні воїни, можливо, України б уже не було. Ми не були б вільними, не могли б жити і радіти. Я вважаю, що і сьогодні потрібно зробити все для того, аби Україна існувала під мирним небом», - наголосила Наталія Некрахова.
Текст та фото - Вікторії СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 28 Жовтня 2020 13:40
А де головні "герої" нашого часу,які є представниками влади міста і Волині? З донєцкімі рєбятами все зрозуміло,а де ж луцько-волинські?
лучанка до лучанин Показати IP 28 Жовтня 2020 15:43
Залишились в Луцьку двоє. Останнім учасникам ВВійни зняли пільги, хоча є рішення Конституційного суду поновити. Бабці 90 років,пільг та субсидії немає.Пільги не поновлюють, бо пенсія 3000 грв. Директор Майборода В.М. поновлюйте пільги,виконуйте закон,а не внутрішні розпорядження.Бо посилаєте людей в цього віці в суд, а потім сплатити за них і судовий збір і моральні збитки. В депутати по всіх списках ... то працюйте на користь людей. Пільг у сучасних ветеранів і різних пільговиків є ,а цих останніх із Могікан знищуєте.
в Показати IP 28 Жовтня 2020 19:01
Сегодня, в День освобождения Украины от фашистов

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus