USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Німеччина передала Україні десятки тисяч снарядів для Gepard, виготовлених на новій лінії

6 Вересня 2023 07:15
Німеччина передала Україні десятки тисяч боєприпасів для зенітного встановлення Gepard. Снаряди було виготовлено на новій виробничій лінії компанії Rheinmetall.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Німеччини.

Боєприпаси для зенітної установки Gepard, яка успішно застосовується в Україні для відбиття російських атак, зокрема щодо цивільних об’єктів, тепер виробляються в Німеччині. Раніше постачання до Німеччини йшло зі Швейцарії. Однак, ця країна неодноразово відмовлялася передавати їх в Україну.

Як зазначив міністр оборони Борис Пісторіус, Німеччина продовжить підтримувати Україну в тих областях, які є сильними сторонами: артилерія, боєприпаси та наземна протиповітряна оборона.

«Я радий, що ми так швидко і без бюрократичних процедур розпочали виробництво, і хочу подякувати всім учасникам за чудову роботу. Ми ще раз показуємо, що на Німеччину можна покластися», – сказав він.

Читати ще: США нададуть Україні бронебійні боєприпаси зі збідненим ураном, – ЗМІ

Нова лінія

У лютому 2023 року Міністр оборони Німеччини заявив на засіданні Контактної групи з оборони України в Брюсселі про ініціативу з виробництва.

Підписаний у лютому контракт із бюджетом у 168 млн євро включає постачання загалом 300 тисяч снарядів. Для цього необхідно було відновити виробництво старих боєприпасів із використанням нових засобів. Незважаючи на цей складний процес, перші боєприпаси в Україну вдалося доставити майже через 7 місяців з моменту підписання контракту.

На сьогодні Німеччина поставила Києву 46 зенітних установок Gepard і поставить ще шість. Gepard успішно використовується в Україні, особливо для захисту від дронів, і для захисту критично важливих об’єктів інфраструктури від віроломних атак з боку російських збройних сил.

Читати ще: Німеччина планує виділяти Україні по €5 мільярдів допомоги щороку

Для цієї системи озброєння в Україну постачаються два типи боєприпасів. З одного боку, це 150 тисяч набоїв підкаліберного боєприпасу типу APDS-T (Amour-Piercing-Discarding-Sabot – Tracer), який містить пенетратори з важких металів і особливо підходить для боротьби із захищеними цілями. З іншого боку, це 150 тисяч пострілів класичних фугасно-запальних боєприпасів типу HEI-T (високошвидкісний вибухово-запальний – трасуючий) призначений для ураження зенітних цілей. Вони використовуються для боротьби з повітряними цілями, такими як літаки або керовані ракети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus