USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

НКРЕ поки не вводитиме абонплату за газ

4 Квітня 2017 08:14
Абонплати за газ для мешканців багатоповерхівок, які користуються газовими плитами та мають централізоване опалення, наразі не буде.

Саме для них це рішення мало обернутися зростанням щомісячного платежу. Під натиском політиків профільна комісія відтермінувала своє рішення доти, доки не знайде механізму компенсації. Тим часом політики вже оголосили бій Нацкомісії - її голову хочуть викликати на килим у Верховну Раду і навіть звільнити, йдеться у сюжеті ТСН.

Прем'єр Володимир Гройсман звернувся до НКРЕ з офіційним листом про перегляд рішення. У Верховній Раді вже хочуть викликати на килим голову комісії Дмитра Вовка, і навіть звільнити його та весь склад комісії.

«Це призведе до збільшення ціни для громадян в середньому від 1,3 до 3 разів. Особливо це стосується тих, хто живе в багатоповерховій забудові», - заявив Гройсман.

Беззастережно на боці введення абонплати за газ - фракція Блоку Порошенка. Мовляв, платіж зменшиться або принаймні не зросте для більшості споживачів, які мають газові котли та колонки. Лише мешканці багатоповерхівок, які користуються винятково газовою плитою та централізованим опаленням, відчують здорожчання. Але це якихось 4% споживачів, передає отримані від регулятора дані заступниця лідера фракції Ірина Луценко. На її думку, абонплата за газ має вплинути і на Стокгольмський арбітраж, в якому Україна судиться з Газпромом, тож усіх опонентів автоматично записує до друзів Москви.


«Щоб показати всю спекулятивність істерики опозиції, яка перетворює знову робоче питання на вселенську зраду. Говоріть правду, що вас турбують не 50 гривень від 4 % українців, а 12 мільярдів доларів, які може втратити російський Газпром», - заявила Луценко на погоджувальній раді.

Для цих 4 % українців НКРЄ обіцяє переглянути тариф на опалення, але лише на ту суму, в яку їм стане абонплата на газ. Цей опалювальний сезон саме завершується, питання набуде актуальності не раніше початку нового.

«Ми, як комісія, будемо ініціювати зменшення тарифу на тепло, таким чином тариф для споживача, або вас, якщо ви користуєтесь плитою газовою і маєте централізоване опалення, не збільшиться», - запевняє голова НКРЕ Дмитро Вовк.

Тож для цієї категорії споживачів абонплату НКРЄ поки не вводить - заспокоює регулятор. Політиків бентежить сам підхід - чому селяни здебільшого прокладають мережі за власний рахунок, а приватні Облгази взагалі не платять за користування державними мережами. Тож політична дискусія про це не вичерпана.

Читати ще: Через запровадження абонплати за газ УКРОП вимагає ротації складу НКРЕКП

Нагадаємо, нову методику розрахунку вартості газу було прийнято 28 березня. Новація вже викликала критику в експертів і виявила абсурдні приклади нарахування тарифів, що відрізняються в кілька разів, для сусідніх сіл з однаковою інфраструктурою. Також була озвучена думка, що прибуток від збільшення тарифів, який складе в сумі додаткові майже 8 млрд гривень на рік, піде не в бюджет країни, а кишені олігархів, які є власниками облгазів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Мешканець Показати IP 4 Квітня 2017 08:24
Господи!Якіж вони ди*біли,вірніше хитрі,ненажерливі упирі.Тільки вчора читав,що ціну на тепло буде формувати місцеве самовлядування,як знову"Казочка" про вовка.Олігархат-це тупик і кінець України.Якщо ми не "викорінемо" це зло,то немає майбутнього в наших дітей і онуків.
лучани до Мешканець Показати IP 4 Квітня 2017 08:57
розкажи ,яких ти успіхів досяг у житті, а потім критикуй та обзивай інших.
Житель до лучани Показати IP 4 Квітня 2017 10:02
Ну якщо ти відносишся до тої категорії яка жирує за наш рахунок, то поділися чого добився саме ти. Ато скоро звання порохобот буде не призвання а діагноз.
Фіма до лучани Показати IP 4 Квітня 2017 10:32
А у вас хіба не тикання у друку. Чи звичка, що тільки тобі можна тикати......
Лучанин до лучани Показати IP 4 Квітня 2017 12:03
Чим дальше в ліс-тим більше дров!Все стає краще і краще жити з кожним днем!
Лучанам Показати IP 4 Квітня 2017 10:00
Тикати будете всоїм батькам.Маю право на критику згідно Конституції України.
ДО Лучанин Показати IP 4 Квітня 2017 10:12
Краще розкажи яким шляхом ти досяг тих успіхів. Скільки вбив, скільки обікрав, скільки людей ти обездолив, якільки людей ти послав жебракувати, вмирати голодною смертю і так дальше. І це ти називаєш успіхом у житті. горіти тобі в пеклі, задумайся над цим бо ти теж не вічний і все за ті гроші на крові ти не купиш. Прикладів дуже багато.
лучани до ДО Лучанин Показати IP 4 Квітня 2017 11:14
по собі судиш та свому оточенню.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus