USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Світло може подорожчати: НКРЕКП хоче закрити борги за рахунок економних споживачів

6 Травня 2020 15:34
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), пропонує скасувати чинний тариф для населення на перші 100 кВт-год електроенергії, що становить 90 копійок за 1 кВт-год та підняти його до 1 гривні 68 копійок за кВт-год (які зараз спачують за електроенергію при споживанні понад 100 кВт-год). Це дозволить збирати з населення додатково 12 мільярдів гривень на рік, необхідних для подолання кризи неплатежів на ринку.

Про це стало відомо від Дмитра Коваленка, члена НКРЕКП, під час онлайн-трансляції круглого столу, пише УНІАН.

Коваленко презентував два сценарії виходу з кризи боргів на ринку електричної енергії. Обидва вони передбачають підвищення тарифів на електроенергію для населення. Але відповідно до першого варіанту – з 1 січня 2021 року, а до другого – з 1 липня 2020 року.

«За другим сценарієм – скасування пільгової ціни на електроенергію за перші 100 кВт-год з 1 липня 2020 року, що в грошовому вираженні принесе 12 мільярдів гривень на рік», – сказав він.

Крім того, НКРЕКП вважає необхідним протягом 2-5 років підвищити ціни на електроенергію для населення до рівня промисловості, що дозволить додатково зібрати зі споживачів більш як 38 мільярдів гривень.

Коваленко також зазначив, що вразливі категорії населення отримають адресну грошову допомогу (субсидію).

За його словами, загальний обсяг дотацій ціни електроенергії для населення за рахунок електротарифів для промисловості зараз становить близько 50 мільярдів гривень. Середньозважений тариф на електроенергію для населення – 1,07 гривні за кВт-год.

Раніше Державне підприємство «НАЕК «Енергоатом», що є оператором усіх діючих атомних електростанцій України, наприкінці квітня вимушено вивів у резерв енергоблок № 3 Рівненської АЕС у зв’язку із прогнозним зростанням виробництва поновлюваної та теплової генерації. Таким чином, протягом двох наступних місяців на АЕС України у вимушеному простої перебуватимуть два енергоблоки сумарною потужністю 2000 МВт.

В той же час олігарх Ринат Ахметов та його компанія-монополіст ДТЕК продовжує продавати українцям електроенергію в рази дорожче, ніж дозволяють собі заможні країни Європи. Схема грабежу стосується без винятку кожного українця, адже з будь-якої платіжки олігарх Ахметов отримує в свою кишеню більше 60%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
! Показати IP 6 Травня 2020 16:39
Ска, коли той Порох нажереться!
? до ! Показати IP 6 Травня 2020 17:29
Може Ахметов?
! до ? Показати IP 6 Травня 2020 18:53
Нє, Порох, будь він неладен, і на війні він ще й по цей день наживається!
Ігор до ! Показати IP 27 Жовтня 2020 17:11
Непотрібно перейматися через тарифи на електроенергію потрібно підключитись до зеленого тарифу і заробляти на електроенергії
Лучанин Показати IP 6 Травня 2020 16:44
Дякуємо ЗЕ
Лісник до Лучанин Показати IP 7 Травня 2020 07:36
бачили очі що вибирали - тепер жеріть хоч повилазьте
Анонім до Лучанин Показати IP 7 Травня 2020 10:18
А вам аби на зе погавкати. Ціни до небес злітати при пороху почали, і зарашнє - наслідки його керівництва.
Янукович Показати IP 6 Травня 2020 22:04
Як вам покращення?
Алекс Показати IP 6 Травня 2020 23:06
Как пришли эти безграмотные западники продажные, кроме увеличения цен на газ, электроэнергию, бензин, комуналку ничего не слышно уже 29 лет. Когда уже разорвет ненасытных.
Отакої Показати IP 7 Травня 2020 07:37
Чому тільки електроенергія?Вона потягне за собою все,утримання(ліфти,освітлення),вода,гаряча вода,опалення,а також деякі товари і продукти.Епоху бідності ми подолали,слідуюча епоха злиднів і неплатежів.
Максим Показати IP 7 Травня 2020 20:44
Зееееееееее!
Іван Показати IP 21 Червня 2020 07:28
Навіщо так бідкатись про народ, Порошенко енергоринок з потужностями віддав у руки Ахметова, а ці уже й містертсво Ахметова зробили, ну а тепер тариф потрібен такий щоб покрив розмір пенсії, щоб скільки держава виділила, скільки відразу і відібрати, ну навіщо цим пенсінарм гроші. Це вам подяка за голосування в кожному селі і кожному місті за представників солідарності, бютів і російських опоблоків. Усіх хто побував у депутатстві, на виборах відправте у відпустку, нехай тепер побудуть поза депутатством і покористуються цими тарифами, гірше не буде, але колись та домовлятся про баланс життя для людей, а не держави і олігархів, доходів і видатків людей, а не тільки в кишені багатих. Коли більшість людей побуває у владі, закони прийдеться приймати справедливі для всіх, бо опинившись по іншу строну барикад, людина завжди вимагає справедливості. Це не стосується депутатів опоблоків, для них фінансування постійне, бо Росія завжди буде намагатись втручатись в жття нашої країни, доки українці самі не зорзуміть, що для них краще.
Іван Показати IP 21 Червня 2020 07:37
Задумайтесь навіщо підвищувати зарплати і пенсії, може понизити тарифи. Так ні, жаба задавить бо багато заробітчан. А в своїй країні зробити нормальні умови життя ніяк не домовляться, ніхто і нічим поступатись не бажає. Ні не своїм на їхнє боже збав ніхто не зазіхає, на використання державного і комунального, навіть справедливі ціни плати за землю не бажають зробити, а про надра, крисні копалини взагалі зась, ну а про державні електро потужності і мережі на яких Ахметов заробляє мільярди, тут і говорити нічого. Ну на гріб у держави, відповідно і відповідай податками перед народом, на скільки нагріб скільки і плати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus