USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Норвегія має докази втручання Росії у GPS під час навчань НАТО

18 Березня 2019 23:39
У Норвегії стверджують, що зібрали електронні докази того, що російські сили дійсно підривали роботу системи GPS під час військових навчань НАТО у Північній Європі минулого року.

Про це сьогодні заявив міністр оборони скандинавської країни.

Як повідомляє Reuters, і Норвегія, і Фінляндія минулого листопада заявляли, що Росія «глушила» сигнали GPS до і під час навчань союзників. І це нашкодило не лише військовим, а й цивільному транспортному трафіку над Арктикою. Москва, як зазвичай, заперечувала ці звинувачення. «Росія попросила нас надати докази. Ми дали їй докази», - сказав міністр оборони Норвегії Франк Бакке-Єнсен, додавши, що йдеться про збір даних, які доводять, що сигнал GPS був придушений.

«Росія сказала: «Дякую, ми дамо відповідь, коли наші експерти розглянуть дані». З боку Росії дати пояснення було б позитивним кроком», - додав Бакке-Єнсен.

«Бути російським сусідом означає бути терплячим», - сказав норвезький міністр.

На питання журналістів, що умисне російські сили «глушили» GPS у Норвегії, він відповів: «Вони діяли дуже близько до кордону і вони знали, що це вплине на іншу сторону».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
777 Показати IP 19 Березня 2019 02:31
маете?а теперь скрутите их в трубку и.......
Я теж бачила Показати IP 19 Березня 2019 05:59
Є в інтернеті. Окуповані. 2 сезони
Корiнний лучанин Показати IP 19 Березня 2019 09:11
Але вони засекреченi.
Клава Показати IP 19 Березня 2019 11:29
а Британії слабо визнати, що і Брексіт спровокований РФ: спочатку масовими біженцями з Близького Сходу, пізніше - втручанням в голосування кремлівськими ботами..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus