USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Норвегія продовжила посвідку на проживання українцям ще на рік, але є особливість

25 Січня 2023 19:44
Норвегія буде автоматично продовжувати посвідку на проживання українцям ще на рік. Однак це стосується тільки тих громадян, які раніше оформили для себе тимчасовий захист в центрі біженців або у відділенні поліції.

Як повідомила пресслужба уряду Норвегії, відповідні зміни в міграційних правилах вже схвалив місцевий Мін'юст, пише УНІАН.

Тепер українцям автоматично продовжать статус, виходячи з крайньої дати дії первинного документа про посвідку на проживання. Дія перших посвідчень мала закінчитися в березні 2023 року.

Таким чином українцям не потрібно додатково звертатися в центр біженців або органи поліції для продовження статусу.

Читати ще: Українці в Естонії зможуть продовжити дозвіл на проживання онлайн

«Директорат з питань імміграції та поліція відновлять прострочені картки-посвідчення на проживання, щоб законне перебування можна було підтвердити», – йдеться в повідомленні.

При цьому детальніше про механізм про оновлення карток для українців з тимчасовим захистом там не пояснили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus